5 Načina da mačku ili mačku odviknete od hrane i naviknete na normalnu, domaću hranu

Kako mačku pretvoriti iz suhe hrane u prirodnu

U ovom ću članku detaljno opisati kako mačku odviknuti od suhe hrane i naviknuti je na normalnu prirodnu hranu. Dopustite mi da vam kažem koje su poteškoće. Objasnit ću vlasnicima kućnih ljubimaca koje radnje poduzeti ako životinja jede isključivo suhu hranu i ništa drugo. Opisat ću uobičajene pogreške vlasnika prilikom promjene vrste prehrane.

Kako mačku odviknuti od suhe hrane i prebaciti se na prirodnu hranu

Razmotrite popularne načine za promjenu vrste hrane za životinju:

 1. prijelaz na prirodnu hranu nužno mora biti postupan. Probati pomiješajte određene sastojke osušiti krma. Na početku bi trebala biti mala količina. Ako mačka prihvati vaše uvjete, s vremenom se preporučuje povećavati udio prirodne hrane dok potpuno ne napustite suhu hranu. Najbolje je započeti s sitno nasjeckanim komadima kuhane govedine. Zdravo je i ukusno;
 2. ako vaš ljubimac preferira prirodne proizvode, vrijedi se usredotočiti na njih. Preporučeno postupno povećavati udio hrana prirodnog podrijetla, sve dok u potpunosti ne zamijeni umjetnu hranu;
 3. ako vlasnik ne zna sklonosti kućnog ljubimca, morate isprobati najčešće poslastice drugih mačaka. Ih raširen ispred životinje u raznim zdjelicama. Tako svom ljubimcu jasno stavljate do znanja da ima izbora. To bi trebalo činiti dok on ne odluči. Tada djeluju, kao što je ranije spomenuto, postupno povećavajući udio prirodne hrane;
 4. možete pokušati nahraniti mačku u dvije različite zdjele. I u jednom će biti suho, a u drugom prirodno. U prvi spremnik ulijte manje nego u drugi. Životinja, nakon što je pojela, morat će dovršiti jesti zdravu hranu. Neće biti drugog izlaza;
 5. najradikalniji i najoštriji način je jednostavno prestanite hraniti mačku suhom hranom. Svaka životinja ima svojstveni instinkt samoodržanja, pa će morati prihvatiti vaše uvjete. Ali to su ekstremne mjere, bolje je isprobati druge mogućnosti, mekše.
Pri prevođenju pokušajte koristiti najmanje radikalne metode
Pri prevođenju pokušajte koristiti najmanje radikalne metode

Zašto je mačke tako teško pretvoriti u normalnu domaću hranu?

U sastav suhe hrane uključuje posebne komponente:

 • atraktanti;
 • aditivi.

Upravo oni uzrokuju da ljubimac postane ovisan o kupljenoj hrani i postane najveća prepreka prijelazu na prirodne proizvode..

Visoka koncentracija takvih tvari u hrani za super-ekonomsku klasu.

To se odnosi na Kitiket, felix i viske, koji su posebno popularni među vlasnicima mačaka.

Kupnjom ove vrste hrane za svog ljubimca, postajete svojevrsni ovisnik. Životinja postaje ovisna. Što više jede takvu hranu, to će ga biti teže od nje odviknuti..

Osim toga, proizvođači umjetne prehrane za životinje, koristeći takve komponente, pokušavaju sakriti nedostatak korisnih prirodnih tvari u hrani..

Ova hrana nije samo beskorisna za životinju. Može prouzročiti razvoj raznih bolesti probavnog sustava, uključujući mentalne poremećaje. Pogotovo ako vlasnik pokušava mačku odviknuti od uobičajene poslastice.

Jeftina suha hrana može od mačke napraviti ovisnika o drogama, a prijenos će biti prilično težak
Jeftina suha hrana može od mačke napraviti ovisnika o drogama, a prijenos će biti prilično težak

Što učiniti ako mačka jede samo suhu hranu

Veterinari imaju različita mišljenja o kvaliteti suhe hrane. Većina njih tvrdi da je samo jeftin proizvod loše kvalitete. Hrana ekstra klase uravnotežena je i cijena odgovara kvaliteti. Hrana je cjelovita u pogledu dostupnosti hranjivih komponenata.

Sasvim je druga stvar kada počinju zdravstveni problemi životinje. A veterinar inzistira na promjeni vrste hrane, ističući razlog svemu umjetnoj zamjeni. U tom slučaju morate smanjiti unos takve hrane kako ne biste još više naštetili životinji..

Uobičajene pogreške vlasnika čine prilikom promjene vrste prehrane

Vlasnici kućnih ljubimaca često čine slične pogreške kada mijenjaju vrstu prehrane:

 • Žurba neće pomoći. Trebate postupno odvikavati kućnog ljubimca od sušene hrane. Taj postupak može trajati desetak dana. Ako se ponašate drastično, možete naletjeti na bojkot životinje;
 • Dolje provokacije. Ne biste trebali nastaviti s manipulacijom vašeg ljubimca. Može štrajkati glađu i pokazati svoj karakter. Dajte mu tu priliku;
 • Ako ste se definitivno odlučili riješiti ovisnosti o suhoj hrani moraš ići do kraja. Nahranite mačku da jede prirodnu hranu, promijenite je u svježu i promatrajte reakciju. Zdrava mačka možda neće jesti deset dana. Glavno je da ima dovoljno vode. Iako je u praksi bilo slučajeva da se mačka 15 dana skrivala u skloništu, sabotirajući hranu. Za to vrijeme nije ni jeo ni pio. Tada je izašao, prirodno iscrpljen, ali živ;
 • Već je rečeno da suha hrana sadrži posebne aditive koji od mačke čine ovisnika o drogama. Oni uzrokuju fiziološku ovisnost mačke o takvoj hrani. U budućnosti će se kuhana govedina mački činiti neukusnom i nježnom u usporedbi s bogatim okusom suhih grudica..
Ako sve učinite kako treba i inzistirate na svom, okusni pupoljci životinje s vremenom će se oporaviti, a kućni ljubimac će shvatiti koliko je prirodna hrana ukusna i aromatična..

Reklame tvrde da je suha hrana za mačku korisna i hranjiva hrana koja omogućava životinji da bude zdrava i sretna. Ali u stvarnosti je sve drugačije.

Umjetno stvorena hrana uglavnom nema hranjive sastojke i vitamine. Oni izazivaju ovisnost i čak mogu uzrokovati patologije u tijelu životinje. Proces rješavanja suhe hrane može potrajati dugo. Ali u svakom slučaju, vrijedi ako želite najbolje za svog ljubimca..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako