Zaustavite suze ili koje su kapi za mačje oči najbolje za vas?

I dvorišne i domaće mačke riskiraju oboljeti od oftalmoloških bolesti. Ako je vlasnik iznenada primijetio da su mu mačka ili mace počele često suziti, kisele oči, a još više počeli su se pojavljivati ​​gnojni iscjetci, hitno morate poduzeti mjere. Vrijedno je započeti čitanjem o uklanjanju tegoba raznim kapima.

Indikacije za uporabu kapi

Preporučljivo je koristiti kapi za sljedeće očne bolesti:

 • akutni i kronični konjunktivitis;
 • Keratokonjunktivitis;
 • Keratitis;
 • čir na rožnici;
 • septički iridociklitis;
 • Blefaritis.

Ti će lijekovi istodobno biti nemoćni ako bolest ima zajedničku virusnu prirodu, a očitovanje u očima samo je posljedica, na primjer, kao u slučajevima:

 • rinotraheitis;
 • kalicivirus;
 • klamidija;
 • mikoplazmoza;
 • virusni peritonitis.

Opis kapi za oči različitih marki

Čim točno odredite bolest osobno ili još bolje veterinar, nastavljamo s odabirom kapi. U uobičajenom konjunktivitisu najčešće se koriste antibakterijski lijekovi koji ne sadrže hormone ("Dijamantne oči", "Iris"). Kapaju se 5-7 puta dnevno, po par kapi u jedan kapak, tjedan dana, a dodatno se primjenjuje tetraciklinska mast. Ako je bolest drugačija, onda nakon utvrđivanja vrste njenog patogena odaberite željeni lijek.

"Iris"

Kapi za mačke "Iris" sadrže antibakterijsku tvar gentamicin sulfat (0,4%), koja uništava mnoge bakterije (uključujući Pseudomonas aeruginosa). Iris nije učinkovit protiv anaerobnih bakterija, virusa i protozoa. Za liječenje bolesti, mačke trebaju sahraniti Iris četiri puta dnevno tjedan dana. Za prevenciju je dovoljan trodnevni tečaj. Nakon otvaranja boce, "Iris" vrijedi 10 dana.

"Dijamantne oči"

Lijek "Dijamantne oči" sadrži aktivne tvari kao što su klorheksidin biglukonat, taurin, jantarna kiselina. Učinkovite su za liječenje jednostavnog konjunktivitisa, prevenciju katarakte, degenerativne promjene mrežnice. Razdoblje uzimanja lijeka "Dijamantske oči" je duže, a ovisi o tome koliko ćete puta dnevno ljubimcu zakopati oči. Dakle, ako zakopate oči 1 put dnevno, trajanje primjene je 45 dana, ako 2, onda 20 dana, ako 3, onda 14 dana. Ako primijenite "Dijamantne oči" u preventivne svrhe, tada ga morate zakopati 2 puta dnevno, nekoliko dvadesetodnevnih tečajeva s pauzom od 10 dana.

"Ciprolet"

Sredstvo "Ciprolet" temelji se na komponenti ciprofloksacin, koja ima baktericidna, protuupalna svojstva, uništava klamidiju, mikoplazmu, stafilokok, Pseudomonas aeruginosa. "Tsiprolet" je vrlo učinkovit u liječenju zaraznih bolesti očiju mačaka i pasa, kao i u njihovoj prevenciji u predoperativnom ili postoperativnom razdoblju.

Dovoljno je da mačke zakopaju 1 kap "Tsiproleta" 4 puta dnevno tijekom 2 tjedna u slučaju jednostavnog oblika bolesti. Ako kućni ljubimac ima gnojne, sluzave iscjetke, odmah isperite oko s 3-4 kapi na jastučić od gaze, a zatim kapnite ponovo 1 kap.

"Leopard"

"Šipke" je složeni lijek koji sadrži kloramfenikol i furacilin, pa je tako pogodan za liječenje keratitisa, blefaritisa, Konjunktivitis kod mačaka, i kod pasa i kod kunića. Opsežno antibakterijsko djelovanje uključuje uklanjanje bakterija otpornih na penicilin. Ako se "Šipke" koriste u profilaktičke svrhe, tada će biti dovoljno jednokratno brisanje oka pamučnom krpom natopljenom lijekom i svako oko ukapava se kap po kap. Što se tiče liječenja, barove morate koristiti 4 puta dnevno, jedan po jedan, jedan do dva tjedna.

Video "Kako liječiti konjunktivitis kod mačaka i mačaka?"

Vlasnici čiji ljubimci pate od konjunktivitisa bit će zainteresirani za ovaj videozapis.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako