Bifitrilac za mačke i kako ga koristiti?

Mačke su poput ljudi sklone želučanim i crijevnim bolestima, što im često skraćuje životni vijek. Mačke i mačke pate od probavne smetnje, proljeva, disbioze i akutnih zaraznih bolesti u crijevima. Stoga veterinari, kako bi normalizirali crijeva, preporučuju davanje Bifitrilaka za mačke, upute za njegovu uporabu dane su u nastavku.

Bifitrilac je smjesa za normalizaciju gastrointestinalnog trakta u životinja. Sastoji se od probiotika, prebiotika, antioksidansa, šećera, mikro i makroelemenata, antimikrobnih tvari i sorbenta. Koristi se kod mačaka, pasa, svinja, krava, zečeva i ptica. Dostupno u obliku praha, bez okusa i mirisa. Lijek sadrži liofilizirane sojeve probiotičkih bakterija Lactobacillus bulgaricus, lactobacillus acidophilus, Lactobacillus fermentum, Bifidobacterium bifidum.

Bifitrilac za liječenje mačaka često propisuju veterinari. Budući da sadrži sorbent, dobro apsorbira toksine. Sorbent je ekspandirani vermikulit. Adsorbira plinove, alkaloide i soli teških metala. Laktobacili i bifidobakterije Bifitrilak MK bore se protiv mikroorganizama koji negativno utječu na mikrofloru životinje. Tako normalizira, poboljšava aktivnost probavnog trakta i metabolizam u mačjem tijelu..

Indikacije za uporabu:

 • crijevni poremećaji;
 • disbioza i njena prevencija;
 • za normalizaciju rada crijeva;
 • liječenje akutnih gastrointestinalnih infekcija;
 • prilikom provođenja cijepljenja;
 • antibiotska terapija;
 • kada se bori protiv crva;
 • tijekom toksikoze u trudnih mačaka;
 • za poboljšanje rasta malih mačića;
 • sprečavanje mučnine tijekom putovanja u prijevozu;
 • kad se ozrači.

Bifitrilak se dobro pokazao u liječenju akutnih crijevnih infekcija, poput salmoneloze, dizenterije i drugih. Bifitrilak pomaže ako postoji bakterijska lezija na tijelu, posebno ako se radi o stafilokokusu aureusu. Nakon uzimanja antibiotika, poremećena je mikroflora u crijevima. Razvija se disbioza. Lakto- i bifidobakterije u sastavu lijeka izvrsno rade s kršenjem crijevne mikroflore. Bifitrilak je neophodan mački za prevenciju ili liječenje disbioze, kao i za normalan rad crijeva.

Disbioza može imati različite uzroke.:

 • nekvalitetna hrana, višak masti i ugljikohidrata;
 • nedostatak vitamina i minerala;
 • poremećaj hormonskog sustava;
 • suha hrana;
 • jak stres;
 • uporaba antibiotika;
 • crvi.

Pri liječenju crva kod mačaka, Bifitrilak pomaže neutralizirati i ukloniti otpadne tvari crva iz tijela životinje. Stoga se koristi kao pomoćno sredstvo u općem liječenju helmintičke invazije..

Lijek je dobro koristiti tijekom trudnoće i dojenja kod mačaka. Trudna mačka može imati zatvor. Bifitrilak normalizira pokretljivost crijeva, na što mačići vrše pritisak, što crijevima otežava rad. U leglu su uvijek 1-2 mačića koji se ne debljaju i dobro rastu. Korisne bakterije lijeka više će pomoći asimilaciji mlijeka i, shodno tome, boljem rastu malih mačića. Pri prelasku na čvrstu hranu ili drugu hranu, mačići također mogu imati problema s probavom. U ovom trenutku morate dati i Bifitrilak.

Primijenite Bifitrilac za mačke i mačke oralno. Smjesa se priprema neposredno prije upotrebe. Prašak se otopi u vodi, mlijeku ili hrani. Može se davati iz žlice, kapaljke ili omiljene zdjelice mačke. Za vrlo mlade mačiće s probavnim problemima, neki uzgajivači preporučuju davanje lijeka kako slijedi. Umočite prst u prokuhanu vodu, a zatim u suhi prah. I namažite ga na nepce. Tada se primjenjuje na majku. Potrebno je 3-5 dana da se postupak ponovi na ovaj način, dok simptomi ne nestanu..

Doziranje Bifitrilaka za mačke tijekom liječenja je sljedeće: 0,3 g jednom dnevno, tijekom 5-10 dana neprekidno. Ako se lijek koristi za profilaksu, trajanje prijema je od tri do pet dana. Bifitrilac se može davati životinji istovremeno s antibioticima. Njegova je upotreba moguća jer su laktobacili prilično otporni na negativni učinak antibiotika. U ovom slučaju, doziranje se povećava za 1,5 puta. Nemoguće je zagrijavati tekućine pomiješane s Bifitrilakom, jer će sve korisne bakterije umrijeti.

Nema nuspojava od primjene lijeka ako pažljivo slijedite upute. Bifitrilak nema kontraindikacija. Međutim, životinja može imati individualnu netoleranciju na lijek.. Čuvajte Bifitrilac na suhom i tamnom mjestu na temperaturi od 5 do 25 ° C. Lijek nemojte čuvati zajedno s hranom i hranom.

No, prije nego što primijenite lijek na mački, bolje je konzultirati se s veterinarom o tome kako dati Bifitrilak mački..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako