6 Vrste hrane za kastrirane mačke

6 vrsta hrane za sterilizirane mačke

U ovom ću članku govoriti o značajkama hranjenja steriliziranih mačaka i mačaka. Navest ću glavne razlike između hrane za sterilne životinje i uobičajene prehrane. Reći ću vam o tome čime ne možete hraniti steriliziranu mačku i dat ću kratki pregled koja je hrana bolja.

Prehrambene značajke steriliziranih mačaka

Sterilizacijom ili kastracijom uklanjaju se reproduktivni organi koji su odgovorni za proizvodnju hormona i razmnožavanje potomaka. To je stanje koje dovodi do potpunog restrukturiranja hormonske pozadine..

Mačka nakon sterilizacije
Mačka nakon sterilizacije

Glavni problem s kojim se suočavaju vlasnici kastriranih kućnih ljubimaca je debljanje i kasnija pretilost. Da se to ne bi dogodilo, potrebno je revidirati prehranu mačke i kastrirane mačke. Savjeti za veterinare, hranite kućnog ljubimca dijelom (od 2 do 4 puta dnevno), strogo poštujući dnevnu brzinu, jer sterilizirane životinje znatno povećavaju apetit. Istodobno, slijedite dijetu.

Evo osnovnih pravila za hranjenje:

  1. Točan izračun dnevne stope proizvoda. Ako životinja dobije suhu hranu, potrebno je pogledati paket, količinu za određenu težinu i strogo se toga pridržavati. Ako kućni ljubimac jede prirodnu hranu, njegov dnevni volumen ne smije prelaziti 7-8% tjelesne težine.
  2. Izbor prikladne prehrane. Od prirodnih proizvoda, mačji jelovnik može sadržavati: meso, ribu, mliječne proizvode, povrće, žitarice, vitamine. Klasa suhoće mora biti najmanje premium.
  3. Navikavanje na režim. Ako je vaš ljubimac ranije mogao jesti cijeli dan i ne debljati se, nakon sterilizacije treba se naviknuti na režim. Odrasla životinja daje hranu po stopi ujutro i navečer. Ako je moguće, hranu možete podijeliti u tri dodavanja.
Ne miješajte suhu hranu i organsku hranu, jer će to dovesti do probavnih smetnji. Pobrinite se da vaša mačka ima čistu i svježu vodu slobodno dostupnu.

Suha hrana za sterilizirane životinje

Sterilizirani kućni ljubimci (posebno mačke) skloni su stvaranju kamenaca (struvita, oksalata itd.) U mjehuru. Uobičajena hrana za nesterilne životinje ne sadrži dodatke koji pomažu u otapanju tih formacija.

Hranite svog ljubimca ispravno
Hranite svog ljubimca ispravno

Hrana treba biti uravnotežena. Suhe dijete koje su sterilizirane uravnotežene su kalcijem, magnezijem i fosforom. To značajno smanjuje rizik od pijeska, sedimenta i kamenja kod steriliziranih mačaka i mačaka..

Druga razlika je ravnoteža masti. Razina masnoće smanjena je u hrani za prehranu sterilnih kućnih ljubimaca. To pomaže u kontroli tjelesne težine životinja. Ostali se parametri praktički ne razlikuju od uobičajene prehrane.

Sterilisani kućni ljubimac može se hraniti uobičajenim suhim (bez sterilisanog znaka), ali samo ako je ženka i ne ugoji se na ovoj dijeti.

Bolje je kastriranu mačku prebaciti na specijaliziranu prehranu, jer su sklonije stvaranju kamenaca..

Najbolja hrana za kastrirane mačke

Evo nekoliko industrijskih krmiva različitih razreda koja su prepoznata kao najbolja u svojoj kategoriji..

Holistički Almo Nature Funkcionalni odrasli sterilizirani

Osnova je holistička - meso (15% - govedina). Žitarice su zastupljene dobro probavljivom rižom. Holistic sadrži optimalnu količinu vitamina i minerala, smanjenu razinu fosfora i magnezija.

Sastav Almo Nature savršeno je uravnotežen, a istodobno proizvod ima prilično nisku cijenu - pakiranje od 2 kg u prosjeku košta 1200 rubalja.
Holistički Almo Nature Funkcionalni odrasli sterilizirani
Holistički Almo Nature Funkcionalni odrasli sterilizirani

Holistic Grandorf 4 Meso & Smeđi uspon steriliziran

Prilično je visok postotak životinjskih bjelančevina - 70% svježeg mesa. Dijeta sadrži lako probavljive sastojke (antarktički kril, riblje ulje, smeđa riža, suho voće itd.).

Sadrži i probiotik i suhe brusnice (kako bi se spriječilo stvaranje kamenaca). Grandorf potpuno uravnotežene i savršeno probavljive za mačke.

Prosječna cijena mu je 1400r. za 2 kg.
VELIKO Holistički
VELIKO Holistički

Super premium hrana 1st Choice kontrola težine

Mesnu komponentu u super-premium prehrani predstavlja pileće meso (16%) i brašno od njega (16%). Izvori ugljikohidrata su ječam, grašak, zob i smeđa riža. Izbor smanjuje tjelesne masnoće, što je prevencija prekomjerne tjelesne težine.

Sastav je dobro uravnotežen, sadrži mnogo vitamina i minerala. Prednost ove prehrane je odsutnost alergena u obliku pšenice i kukuruza..

Cijena proizvoda je niska - oko 1300-1400r. po pakiranju 2,72 kg.
1St Choice - suha hrana
1St Choice - suha hrana

Eukanuba Premium hrana Kontrola težine / Sterilizirano za odrasle

Osnova prehrane je perad (do 35%). Žitarice su zastupljene ječmom, pšenicom i pšeničnim brašnom te rižom. Prehrana smanjuje masnoće i magnezij. Fermentirana kaša od repe pomaže u poboljšanju probave kućnih ljubimaca.

Prednosti uključuju uravnotežen sastav i male tvrde granule, zahvaljujući kojima se kamenac uklanja sa zuba.

Proizvod je prilično jeftin - paket težine 1,5 kg ima cijenu od 750-900r.
Eukanuba Kontrola težine / Sterilizirano za odrasle
Eukanuba Kontrola težine / Sterilizirano za odrasle

Royal Canin vrhunska hrana za odrasle sterilizirane mačke i mačke (Sterilizirana 37)

Osnova dijete Royal Canin su životinjski proteini (perad) lišeni vlage. Ugljikohidrati su predstavljeni kukuruzom i kukuruznim glutenom. Sastav sadrži potrebne minerale i vitamine za mačke. Proizvod ima smanjenu količinu masti - 12%, što vam omogućuje održavanje težine kućnog ljubimca na željenoj razini.

Mnoge mačke dobro jedu Royal Canin, ali visok udio kukuruza i njegovih derivata ozbiljan je nedostatak prehrane..

Cijena pakiranja 2 kg varira od 1000r. do 1300r.
Royal Canin za odrasle sterilizirane mačke i mačke
Royal Canin za odrasle sterilizirane mačke i mačke

Purina Pro Plan sterilizirana vrhunska hrana

ProPlan za kastrirane životinje dostupan je u tri varijacije: s piletinom i zecom, s lososom, s piletinom i puretinom. Ugljikohidrati su zastupljeni dobro probavljivom rižom, pšenicom i njenim derivatima, kukuruzom.

U prehrani se smanjuje postotak masti (12%), tako da životinje ne dobivaju višak kilograma. GhjGkfy je visoko probavljiv, malen i prikladan za mačke.

Prosječna cijena paketa od 1,5 kg iznosi 900-1000 rubalja. Pakiranje od 3 kg košta 1500-1600r.
Purina Pro Plan steriliziran
Purina Pro Plan steriliziran

Čime se ne smije hraniti sterilizirana životinja

Steriliziranim mačkama i mačkama strogo su zabranjene sljedeće namirnice:

  1. Suha industrijska klasa ispod premije (Whiskas, Kitekat, Friskies, itd.). Ti su proizvodi izrađeni od sastojaka koji su slabo probavljivi. Imaju povećanu razinu fosfora, kalcija i magnezija, što izaziva stvaranje kamenaca u mjehuru..
  2. Suho i mokro s visokim udjelom masti (preko 13-15%). Takav proizvod će dovesti do pretilosti životinje..
  3. Masna, začinjena, dimljena hrana. Takva hrana zabranjena je ne samo za sterilizirane mačke, već i za sve mačke općenito. To uključuje masnu svinjetinu, kobasice, dimljeno meso itd..
  4. Slatko, posebno čokolada (otrovno je za mačke).
  5. Pileće kosti. Vrlo su oštre i mogu dovesti do perforacije stijenke želuca i unutarnjeg krvarenja..

Vrlo je važno životinji pružiti čistu, hladnu vodu za piće. Svakodnevno se ulijeva u duboke posude od keramike, stakla ili plastike. Pazite da sterilizirani kućni ljubimac pije najmanje 100-150 ml tekućine dnevno (za svaki kilogram - 30-40 ml).

Pravilno odabrana prehrana izbjeći će mnoge probleme. Za hranjenje kastrirane životinje bolje je odabrati specijaliziranu hranu, čiji je sastav pažljivo uravnotežen. Hrana sa smanjenim udjelom masti može smanjiti rizik od pretilosti kod mačaka i stvaranja struvita, oksalata i drugih kamenaca u mjehuru i bubrezima.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako