Farmina nd - hrana za mačke i mačke

Farmina ND hrana za mačke proizvod je Farmina Pet Food s proizvodnim pogonima u Italiji, Srbiji i Brazilu. Na ruskom tržištu pojavio se od 2012. godine, a već je stekao popularnost među vlasnicima mačaka. Kratica ND označava Natural & Ukusno (prirodno i ukusno). Ova linija hrane za životinje Farmina pripada holističkoj klasi, iako asortiman proizvođača uključuje i druge, cjenovno prihvatljivije obroke (Matisse, CIMIAO, Fun Cat). Proizvodnja je certificirana prema međunarodnim standardima, a visoka kvaliteta proizvoda potvrđena je certifikatima.

Hrana za mačke Farmina

 1. Bez žitarica - stvoren na kombinaciji komponenata životinjskog podrijetla (70% u sastavu), krumpira (kao izvor ugljikohidrata), kao i ostalog povrća, voća i minerala. Ovdje su opcije: "Piletina i šipak" (zasebni obroci za mačiće i odrasle životinje), "Divlja svinja i jabuka", "Janjetina i borovnice", "Riba i naranča".
 2. Niskozrnasto - razvijeno za odrasle kućne ljubimce s dodatkom netradicionalnih žitarica za hranu: pira i zob (10% svake komponente). Uz žitarice, razni proizvodi uključuju "Piletina, šipak", "Bakalar, naranča", "Janjetina, borovnica".
 3. Bundeva - obroci za odrasle predstavljeni su dodatkom dehidrirane bundeve (5% u sastavu): "Haringa, naranča", "Patka, dinja", "Prepelica, šipak". Potonja je opcija također dostupna kao zaseban proizvod za kastrirane i kastrirane životinje..
 4. Kvinoja - stvorena s dodatkom rijetke komponente - ekstrakta sjemenki kvinoje (8% u sastavu), karakterizirana visokom koncentracijom aminokiselina, minerala, vitamina, saponina. Ostale komponente ove linije također se odražavaju u nazivima obroka: "Patka, brusnica i kamilica", "Janjetina, komorač i metvica", "Prepelice, kokos i kurkuma", "Janjetina, brokula i šparoge".

Na bilješku! Unatoč činjenici da su imena aditiva poput borovnica, nara, naranče i drugih uključena u naziv proizvoda, njihov je sadržaj u hrani prilično malen, pa je njihov mogući blagotvoran učinak na tijelo mačaka prilično sumnjiv..

Hrana za mačke Farmina ND

Svaka od predstavljenih linija karakterizira sljedeće značajke:

 • Proizvodnja pomoću dvostrukih vijčanih tehnologija ekstruzije - omogućuje vam ujednačeniju strukturu "tijesta" za buduću hranu, a gotove pelete tijelo mačaka bolje će apsorbirati;
 • "Vakuumska ljuska" granula - jamči prodor hranjivih sastojaka (vitamina, minerala, masti) u granule, što osigurava njihovu sigurnost tijekom navedenog roka trajanja i ugodne karakteristike okusa proizvoda.
 • Uvođenje komponenata vitamina nakon ekstruzije - jamči očuvanje njihovih korisnih svojstava tijekom procesa proizvodnje i do isteka gotovih krmiva.

Struktura

Razmotrimo sastav Farmine ND na primjeru cjelovite hrane za odrasle mačke "Riba, naranča". Cjelovite informacije o upotrijebljenim sastojcima i udjelu hranjivih sastojaka prikazane su na pakiranju.

Glavne komponente

Prvih pet komponenata sastava smatraju se pokazateljima kakvoće krme, stoga na njih treba obratiti pozornost prije svega. U prehrani odabranoj za primjer, naznačeno je sljedeće:

 • Svježa i dehidrirana haringa (30, odnosno 28%) - važno je da se navede točan izvor ribe koja je glavni izvor bjelančevina u proizvodu, a zbog dovoljnog sadržaja masti i određena količina masti.
 • Krumpir (nije naveden postotak) - Sadrži složene ugljikohidrate i vlakna, a za mačke je zdraviji od žitarica. No proizvođač ne navodi kvalitetu i korišteni forum ove komponente..
 • Riblje ulje je još jedan izvor životinjske masti. U sastavu koji govori engleski, ova je komponenta označena kao ulje haringe, konzervirano mješavinom tokoferola.
 • Dehidrirana cjelovita jaja izvor su životinjskih proteina. Dodaju se cijeli, zajedno sa žumanjkom, koji je bogat izvor lecitina..

Farmina hrana za mačke

Aditivi

Da bi povećao hranjivu vrijednost, proizvođač obogaćuje prehranu mnogim dodatnim komponentama, uključujući:

 • hidrolizat životinjskih proteina - radije dodatak za poboljšanje okusa i arome granula nego visokokvalitetni izvor proteina;
 • inulin, frukto- i mana-oligosaharidi - korisni prebiotici koji potiču rad i stvaranje korisne mikroflore gastrointestinalnog trakta, pomažu u jačanju imunološkog sustava općenito.
 • Biljni dodaci (prah od nara, borovnice, crnog ribiza, špinata, dehidrirane jabuke i naranče, sušena mrkva i lucerna) služe kao dodatni izvori vlakana, antioksidansa.
 • glukozamin i hondroitin sulfat - hondoprotektori za održavanje zdravlja zglobova kućnih ljubimaca (posebno ako imate prekomjernu težinu)

Dakle, sastav prehrane naveden na pakiranju ne izaziva ozbiljne pritužbe. Proizvod će biti dobra opcija za svakodnevno hranjenje kućnih ljubimaca. Ne postoje komponente bogate biljnim proteinima. Možete pouzdano očekivati ​​da je 44% sirovih proteina naznačenih na pakiranju kategorije životinjskog podrijetla, što je poželjnije za mačju prehranu..

Cijena

Hrana za mačke Farmina ND predstavljena je uglavnom u mrežnim trgovinama za kućne ljubimce. Okvirne cijene ovisno o količini pakiranja i liniji:

 • Obroci bez žitarica: od 350 rubalja. za 300 g, 1330 rubalja. za 1,5 kg ili 6300 rubalja. za 10 kg.
 • Niskozrnasta: od 290 rubalja. za 300 g, 1049 rubalja. za 1,5 kg ili 5921 rubalja. za 10 kg.
 • S bundevom: od 390 rubalja za 300 g ili 1470 rubalja. za 1,5 kg.
 • S kvinojom: od 415 rubalja. za 300 g do 1560 rubalja. za 1,5 kg.

Hrana za mačke Farmina

Recenzije

Ekaterina, vlasnica sibirske mačke

„Volim Farmina ND asortiman bez zrna. Mačka se dobro osjeća na ovoj dijeti, nema problema sa stolicom, a izgled je također poboljšan. Ali hrana se ne prodaje u gradskim trgovinama, pa je morate kupiti putem Interneta i, za veću korist, odmah uzeti veliku količinu, kako ne biste svaki put preplatili za dostavu ".

Sergey, vlasnik Orijentala:

“Dugo kupujem svoju mačku Farminu ND. Dodatni bonus za mene je prisutnost keliranih minerala u sastavu, koje mačje tijelo dobro apsorbira i smatraju se znakom visokokvalitetne hrane. Cijena je malo preskupa u usporedbi s ostalim holističkim, ali hrana mojoj mački odgovara u svim pogledima, pa je još ne planiram mijenjati ".

Margarita, gospodarica Sijama:

“Nedavno sam kupio mali paket hrane bez žitarica Farmina s piletinom i šipkom koju je moja mačka probala. Svidio mi se uravnoteženi sastav, odsutnost žitarica i kemikalija. Na prvi pogled idealan je za svakodnevno hranjenje, ali mačka je jela bez puno apetita, malog pakiranja nestalo je za gotovo mjesec dana. Možda to odgovara drugim kućnim ljubimcima, a u potvrdu toga postoje mnoge pozitivne kritike, ali za mene se pokazalo kao bačen novac ".

Pregled hrane za mačke Farmina ND: video

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako