8 Najpopularnijih pasmina mačaka bez repa

Pasmine mačaka bez repa

U ovom članku razmotrit ću pasmine mačaka bez repa. Analizirat ću značajke pasmina: manx, američka, karelska, japanska, kurilska, mekong Bobtail, Cimrick i Pixiebob. Reći ću vam o vanjskim značajkama. I analizirat ću principe njege i održavanja mačaka bez repa.

Najbolje pasmine mačaka bez repa

Manski

Najpopularnija pasmina mačaka bez repa smatra se manksom, ova sorta nema rep. Rodno mjesto Manxa je Velika Britanija, naime otok Man. Mještani su se divili mačkama bez repa, čak su Manksa stavljali na grb i izdavali kovanice s njihovim likom.

Značajka mačaka je:

  1. velika glava
  2. široke jagodične kosti
  3. velike i kose oči
  4. široke uši, šiljasti vrhovi
  5. vrat, iako kratak, ali mišićav
  6. tijelo je okruglo, leđa mačaka masivnija su od prednjih.

Čovjekovi su vrlo ljubazni, društveni i vole pažnju prema svojoj osobi..

O maloj životinji nije hirovito brinuti, ali ipak vrijedi obratiti pažnju na neke točke.

Potrebno je brinuti se za dlaku manksa, jer većina mačaka ove pasmine ima kratku dlaku, ali gustu poddlaku, koja se mora počešljati kako se ne bi pojavile zavrzlame.

Budući da su Manx vrlo energične mačke, potrebno je osigurati visoke kuće i zamršene građevine na kojima mačka želi skakati i brčkati se. Za prehranu je prikladan režim hranjenja, 3-4 puta dnevno, kao i prehrana se može razrijediti mokrom hranom: puretina, zec i tako dalje..

Manski
Manski

Mačku ni u kojem slučaju ne biste smjeli hraniti sirovom ribom ili sirovim mesom. Potrebno je obratiti pažnju na uši kućnog ljubimca, treba ih čistiti jednom tjedno, kao i obrisati oči vlažnom krpom ako ima iscjetka.

Američki bobtail

Američki Bobtail je još jedan predstavnik mačaka bez repa. Mladi par pronašao je mačića kratkog repa u južnoj Arizoni, mačić je odrastao i uzgajan s redovnom domaćom mačkom te je stvorena nova mačka..

Životinje imaju dobro razvijene mišiće, tijelo je dugo, prsa i bedra su široki, šape su velike i okrugle, mogu biti i dugodlake i kratkodlake.

Amerikanci imaju nježan i ranjiv karakter, lako se odgajiv.

Mačka također voli šetati na svježem zraku i lako se naviknuti na uzicu..

U zadržavanju mačke glavno je osigurati uravnoteženu prehranu i odabrati pravu hranu, njegu, liječenje ušiju i očiju.

Američki bobtail
Američki bobtail

Karelski bobtail

Karelski Bobtail malo je poznata pasmina u širokim krugovima. Oni svoju povijest uzimaju iz šuma Karelije. Mještani su dugo držali ove mačke i vjerovali da donose sreću.

Karelske mačke podijeljene su u dvije vrste:

  1. kratkodlaka
  2. dugodlaka

Tijelo je srednje veličine, stražnje noge su nešto duže od prednjih nogu, rep je dug 3 do 10 cm. Glava je mala, slična jednakokračnom trokutu.

Karelski Bobtail izvrstan je za ladanjsku kuću, jer vodi aktivan životni stil.

Kraterepi Kareli nemaju nasljedne bolesti. Dugodlake životinje treba četkati širokim zubima otprilike jednom tjedno..

Karilijanski bobail
Karelski bobail

Mačka Kimrick

Cimrick ili velška mačka razlikuje se od manksa samo po krznu. Pojavio se Cimrick, kao i Manx na otoku Man.

Jedina razlika u njezi je ta da Kimriki mačke trebaju češljanje češće od Manksa, najmanje dva puta tjedno.
Kimrick
Kimrick

Japanski bobtail

Japanski bobtail smatra jednom od najstarijih pasmina mačaka. Mačke su u Japan stigle u 10. stoljeću kako bi uhvatile glodavce, a sada je bobtail omiljen kod Japanaca i simbol sreće..

Te su mačke vitke, prosječne težine 2-2,5 kg., Stražnje noge dulje su od prednjih, glava ima oblik jednakostraničnog pravokutnika, oči su velike i kose.

Kaput nema poddlaku, pa japanski bobtails lakše podnose kupanje.

Mačke ove pasmine nisu izbirljive u njezi, glavno je osigurati mjesto za igre, ogrebotinu i osigurati svoje ugodno i toplo mjesto.

Japanski bobtail
Japanski bobtail

Kurilski bobtail

Kurilian Bobtail je ruska pasmina mačaka. Iz imena postaje jasno da je rodno mjesto ove mačke Kurilski otoci. Mještani tvrde da ti stanovnici žive na otoku od osmog stoljeća..

Tijelo kurilskog Bobtaila je srednje veličine, glava je velika, oči su široko postavljene, ovalne, noge su srednje duljine, ali moćne. Ova mala životinjica u prosjeku očekuje 15-20 godina života i dobrog je zdravlja..

S godinama, Kurilian Bobtails može razviti probleme s očima i bolesti mokraćnog sustava, pa biste trebali češće posjećivati ​​svog veterinara i cijepiti se.
Kurilski bobail
Kurilski bobail

Mekong Bobtail

Mekong Bobtail prvi put se pojavio na obalama rijeke Mekong. Bio je štovan i živio je u budističkim hramovima. Glava bokota Mekong je klinastog oblika i ravna, ravnog nosa i svijetloplavih očiju. Prosječna težina mačke je od 2,5 kg do 4 kg. Morate obratiti pažnju na pregled i čišćenje ušiju i očiju i ne zaboravite mačku počešljati.

Mekong Bobtail sklon je gingivitisu (blagom obliku parodontalne bolesti), pa biste često trebali otići veterinaru i odabrati pravu hranu.
Mekong Bobtail
Mekong Bobtail

Pixiebob

Pixiebob - pasmina mačaka koja je umjetno uzgajana u SAD-u. Posebnost je što rastu četiri godine, dok mačke drugih pasmina rastu u jednoj godini. Glava je kruškolikog oblika, oči su trokutaste, uši su srednje visine s dubokim setom, nos je širok.

Mačku trebate hraniti dva puta dnevno suhom hranom..

Također je potrebno obratiti pažnju na to da pixiebobs mogu biti podvrgnuti nekim cijepljenjima, pa cijepljenje treba provoditi pažljivo. Ova pasmina ima vrlo gustu dlaku, pa je bolje mačku češljati najmanje dva puta tjedno..

Pixie bob
Pixie bob

Sve mačke bez repa su lijepe i nimalo gore od svojih repnih kolega. Umjesto repa, priroda je obdarila mačke snažnim stražnjim nogama, što znači da su izvrsni skakači i lovci. I važno je da kućni ljubimci budu obdareni ljubavlju i naklonošću prema svom vlasniku..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako