"Stop cistitisu" za mačke uputa: tableta za mačke

Bolesti mačakaUrolitijaza se s posebnom snagom očituje kod domaćih pahuljastih mačaka. Ovu bolest je teško liječiti. Niz se pitanja postavlja pred vlasnika mačke: kako zaštititi životinju i što treba učiniti kako bi se olakšao tijek bolesti? Jedan od učinkovitih ljekovitih lijekovi

Je li "Stop cistitisu" za mačke.

Uputa "Stop cistitisu" za mačke: detaljan opis primjene

Veterinar ponekad može liječiti bilo koje zdravstveno stanje koje utječe na vaše kućne ljubimce. No u nekim se slučajevima u tijelu životinje može dogoditi nepovratan proces, koji je teško liječiti. Poduzimanje mjera opreza, njegovanje i pravilno držanje kućnog ljubimca načelo je odgovornog vlasnika mačaka..

Urolitijaza bolest je jedna od najopasnijih, koju je teško dijagnosticirati i liječiti. Stoga, kako bi se izbjegle bilo kakve manifestacije, uključujući cistitis i genetsku predispoziciju, moraju se poduzeti preventivne mjere.

Urolitijaza-kako liječitiAnatomska značajka bilo koje pasmine mačaka takva je da je sklona urolitijazi. Kako bi se izbjegao rizik od bolesti, preporuča se odabrati pravu hranu. U današnje vrijeme proizvodi se niz specijalnih suhih krmiva koja bi trebala zaštititi ovu životinju koja ima predispoziciju za cistitis. Uz to, preporuča se provoditi profilaksu s učinkovitim oblicima doziranja..

Može se koristiti istovremeno i "Stop cistitisu" za mačke. Ovaj lijek služi djelotvoran sredstvo za sprečavanje upale mjehura. Aktivni sastav lijeka omogućuje ublažavanje tijeka bolesti životinje i ubrzavanje procesa njezinog oporavka.

"Stop cistitisu" za mačke: opis lijeka

"Stop cistitisu" je profilaktičko sredstvo s ljekovitim svojstvima uroloških bolesti različitog podrijetla u mačaka. Lijek je dostupan u obliku tableta i kapi. Tablete su pakirane u pakiranju. Jedna kartonska tuba sadrži 15 tableta. Bočice sa suspenzijom dostupne su u 50 mililitara i trideset.

 1. Kapi "Stop cistitisu" sadrže drotaverin, nitroksolin, hidroklorid. A također i ekstrakt ljekovitog bilja ptičjeg senfa, plodova smreke, korijena sladića, lišća koprive, lišća brusnice i pomoćnih komponenata. Prve glavne komponente pomažu u liječenju bolesti. Ostatak prirodnih sastojaka pomoći će u provođenju niza preventivnih mjera.
 2. Stop tablete protiv cistitisa sadrže iste komponente, ali u manjim dozama. Ovisno o pasmini mačke, njenoj težini i dobi, može se koristiti suspenzija ili tablete. Oba lijeka su jednako učinkovita.

Tablete "Stop cistitisu" za mačke: upute

Kapi u suspenziji i tablete pakirane su u kartonske kutije. Svaka kutija mora sadržavati upute u obliku umetka. Dvije su mogućnosti za davanje lijekova mački..

 1. Zaustavite lijek protiv cistitisaTableta se drobi žlicom, pretvarajući se u prah. Lijek se umiješa u hranu mačke. U ovoj se opciji preporučuje davanje tableta preventivno ako je mačka zdrava..
 2. Prisilna opskrba lijekom do korijena jezika. Ova se opcija razmatra samo ako je bolest prisutna i u medicinske svrhe. Kada se liječi postojeća bolest, tableta se propisuje dva puta dnevno..

Vaš veterinar može propisati drugi tečaj tableta. Lijek se može koristiti s dodacima vitamina, bilo kojim lijekovima za kemoterapiju, kao i dodacima hrani. Osim toga, može se koristiti s biljnim lijekovima..

Suspenzija, kao i tablete, mogu se davati zajedno s hranom i silom. U slučaju liječenja bolesti, lijek se može davati nekoliko puta dnevno. Kao preventivna mjera daje se jednom dnevno tijekom pet ili sedam dana..

Primjena suspenzije "Stop cistitisu" za mačke provodi se na sljedeći način upute.

 1. Lijek za mačkuTemeljito protresite bocu (ne više od dvije minute).
 2. U štrcaljku s dozatorom vrijedi prikupiti potrebnu količinu lijeka. U pravilu to nije više od tri mililitara..
 3. Popravite glavu životinje i istisnite lijek na korijen mačjeg jezika. Pazite da ga mačka proguta.

Indikacije za uporabu "Stop cistitisu"

"Stop cistitisu" je preventivni i ljekoviti lijek. Može mačku osloboditi upalnih procesa genitourinarnog sustava. U veterini se lijek koristi za sljedeće bolesti.

 • cistitis;
 • pijelonefritis;
 • uretritis;
 • bolest urolitijaze.

Doziranje s postojećom bolešću, može je propisati samo veterinar. U pravilu, za mačke koje teže ne više od pet kilograma propisuje se 1 tableta dnevno ili dva mililitara suspenzije. A za životinje koje su ozbiljno bolesne, 2 tablete ujutro i navečer ili tri mililitara lijeka.

Terapijsko trajanje lijeka "Stop cistitisu" je jedan tjedan ili sedam dana. Kao terapijska svrha, propisane su dvije doze dnevno..

Prednosti, nedostaci, kontraindikacije i uvjeti skladištenja "Stop cistitisu"

Stop cistitisu možete čuvati samo dvije godine na tamnom i suhom mjestu. Lijek može biti prikladan samo ako je temperaturni režim od nula do dvadeset i pet stupnjeva. DO prednosti treba pripisati lijek.

 • Odsutnost bilo kakvih kontraindikacija i komplikacija za kućnog ljubimca.
 • Sigurna uporaba za mačiće.
 • Lijep okus lijeka.
 • Prikladno pakiranje - štrcaljka s dozatorom.

DO kontraindikacije lijekovima treba pripisati individualnu netoleranciju bilo koje komponente. Za mačiće, mačke, čak i tijekom laktacije ili trudnoće, lijek je potpuno siguran.

MačkaPrije nego počnete uzimati lijek, morate se posavjetovati sa svojim veterinarom. U rijetkim slučajevima mogući su jedan od milijun alergijskih osipa. U ovoj varijanti lijek se prekida i provodi se složena antihistaminska terapija. Čim se lijek zaustavi, znakovi alergije nestaju..

Posebnim Uvjeti upotreba lijeka treba uključivati ​​zatajenje srca, patologiju bubrega s izraženim poremećajima. U ovom je slučaju jako obeshrabreno koristiti lijek.

Većina vlasnika koristi drogu bez konzultacije specijalista. To ne čudi, jer je cijena za njega ispod prosječnog praga. Ali treba napomenuti da bez sveobuhvatne dijagnoze životinje uzimanje oblika doziranja može biti opasno. Vrijedno je napomenuti da se s oštećenom bubrežnom funkcijom i upotrebom stop cistitisa može pojaviti pijelonefritis. Stanje bubrega se pogoršava, a cistitis postupno prolazi. Ne isključujte prisutnost ove kontraindikacije, ali i dalje provodite vrijeme dijagnosticirajući životinju.

Trudna mačke se mogu liječiti Stop cistitisom. Tijekom liječenja, vlasnik životinje dužan je nadgledati prisutnost ili odsutnost manifestacija "Stop cistitisu". Ako utvrdite bilo kakve znakove osipa ili svrbeža ili pogoršanja stanja mačke, odmah potražite liječnika..

Suspenzija u iznosu od trideset mililitara može se kupiti za dvjesto trideset rubalja, dok cijena tableta ne može biti veća od dvjesto četrdeset rubalja. Lijek možete kupiti u bilo kojoj veterinarskoj ljekarni i izdaje se bez recepta.!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako