`Gestrenol`: tablete i kapi za mačke i mačke

Gestrenol je moderna kontracepcija dizajnirana posebno za mačje ljubimce. Alat pomaže utjecati na ponašanje životinja tijekom uzbuđivanja seksualnih aktivnosti.

Razmotrite svojstva, učinke na zdravlje i značajke primjene ovog lijeka.

Sastav i oblik izdanja

"Gestrenol" je dostupan u kapima i tabletama. Lijek se sastoji od sintetičkih hormona: mepregenol propionata, etinil estradiola. Uz hormone, tablete uključuju i pomoćne tvari: krumpirov škrob, mliječni šećer, kalcijevu stearinsku kiselinu.Kapi dodatno sadrže sojino ulje i okus. Kapi su jednostavne za upotrebu: lijek se može dodati hrani, kapati na vrh nosa ili u usta. Količina lijekova ovisi o tome koliko kućni ljubimac teži..

Važno! Postoje zasebni preparati za ženke i preparati za muškarce koji se razlikuju u boji pakiranja. Za životinje različitih spolova koriste se različite doze hormona.

Značajke lijeka

Gestrenol je hormonalni lijek za mačke i mačke koji smanjuje spolnu aktivnost. Lijek slabi funkciju jajnika i smanjuje količinu prirodnih hormona u životinja. Lijek je siguran za zdravlje, jer se ne nakuplja u tijelu. Ako je potrebno, moguće je potpuno vratiti reproduktivnu funkciju kućnih ljubimaca tri mjeseca nakon prestanka uzimanja lijekova..MačkaU muškarca pod utjecajem "Gestrenola" spolna aktivnost se smanjuje, spermatozoidi se ne stvaraju. Ako mačka uzme lijek, promijeni joj se mikroflora rodnice, poveća se kiselost. Kiselo okruženje sprječava trudnoću čak i ako je došlo do parenja. Također, uz pomoć lijeka možete utjecati na estrus, potpuno ga prekinuti ili odgoditi.

saznati što učiniti ako mačka (mačka) usra na pogrešnom mjestu.

Farmakološka svojstva

Lijek počinje djelovati u crijevima životinje, odakle ulazi u krvotok. Aktivne komponente Gestrenola su derivati ​​hormona progestogena i estrogena koji djeluju na hipotalamo-hipofizni sustav i značajno smanjuju sintezu gonadotropnih hormona u hipofizi. Količina gonadotropnih hormona kontrolira procese folikulogeneze i spermatogeneze.GestrenolLijek se u potpunosti izlučuje urinom nakon dva dana. Ako ne prekoračite preporučene doze, uzimanje "Gestrenola" ne može naštetiti tijelu životinje.

Dali si znao? Prva ukroćena mačka bila je afrička divljina koju su ljudi pripitomili prije 10 000 godina za borbu protiv glodavaca..

Indikacije za uporabu

"Gestrenol" ima višenamjenski učinak: utječe na fiziološku razinu, što omogućuje kontrolu i ispravljanje ponašanja kućnih ljubimaca. Korištenje lijeka pomaže u izbjegavanju neželjene trudnoće, smiruje živčani sustav mačaka tijekom spolnih aktivnosti. Kad mužjaci uzimaju Gestrenol, njihova seksualna aktivnost i agresivnost se smanjuju, životinja postaje mirna.MačkaLijek pomaže smanjiti proizvodnju spolnog hormona i smanjiti broj sperme. Ako ženka uzima "Gestrenol", smanjuje joj se spolna želja, smanjuje se razdoblje estrusa, sprečava ili prekida neželjena trudnoća, smanjuje se količina hormona.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek se ne daje trudnim mačkama i dojiljama. Također, ne možete davati životinjama s oštećenom bubrežnom funkcijom, urolitijazom, dijabetesom melitusom, rakom. "Gestrenol" se ne primjenjuje na mačke s problemima mokraćnog i reproduktivnog sustava.

Važno! "Gestrenol" nije namijenjeno liječenju mačaka koje su premlade ili u pubertetu.

Može se javiti individualna netolerancija na jedan od kemijskih sastojaka lijeka. Kada se uzimaju lijekovi u preporučenim količinama, ne javljaju se nuspojave.

Upute za korištenje

Zabranjeno je koristiti lijek za mačke za liječenje mačaka i obrnuto, jer one imaju različite količine hormona. Farmaceutska tvrtka napravila je dvije linije oslobađanja lijeka - za žene i za muškarce.

U tabletama

Mužjaci trebaju uzimati 1-2 tablete do pet dana, dok seksualna aktivnost ne nestane. Da biste smirili ljubimca, dovoljno je davati 1 tabletu dnevno svakog mjeseca tijekom tri dana. U vrijeme maksimalne seksualne aktivnosti preporuča se povećati dozu na 2 tablete dnevno..Gestrenol tableteDa bi se smanjila spolna aktivnost ženki, potrebno je uzimati 1-2 tablete do pet dana. Da biste izbjegli trudnoću, trebate uzimati "Gestrenol" 2 tablete za mačke prema uputama dva puta dnevno, najkasnije 48 sati nakon čina parenja.

U kapima

Da bi se smanjila spolna aktivnost muškarca, čija težina ne prelazi 5 kg, dovoljan je jedan unos od 4 kapi dnevno od pojave simptoma uzbuđenja tijekom 3-5 dana. Ako težina prelazi 5 kg, potrebno je povećati dozu na 4-8 kapi dnevno. Životinju možete smiriti tijekom odmora korištenjem jedne doze lijeka u količini od 4 kapi svaka dva tjedna, bez obzira na težinu.

Dali si znao? U Argentini su 2008. godine divlje mačke udomile jednogodišnjaka: ugrijale su dijete tijelima, privijajući se uz njega i donosile mu hranu. Tako su spasili djetetov život i postali heroji.

"Gestrenol" u obliku kapi za mačke težine do 5 kg, prema uputama, treba davati u količini od 4 kapi 3-5 dana dok vrućina ne prestane. Ako mačka teži od 5 do 10 kg, tada je potrebno dati 5-8 kapi na isti način. Da biste odgodili estrus i umirili, dovoljna je 1 kapljica jednom tjedno između estrusa, bez obzira na težinu. Da biste spriječili trudnoću, potrebno je davati 8 kapi dva puta svaka 24 sata, najkasnije jedan dan nakon parenja, bez obzira na težinu.Kapi Gestrenol

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Lijek se preporučuje čuvati na tamnom mjestu s normalnom vlagom, na temperaturi od 0-25 ° C. Proizvod se ne smije držati blizu hrane. Važno je skladište čuvati izvan dohvata djece i životinja. Izravna sunčeva svjetlost može oštetiti lijek. "Gestrenol" se čuva na ispravnoj temperaturi tri godine.

Čitaj više kako odabrati vitamine za mačku i depresivno.

Suvremeni farmaceutski proizvodi pomažu u kontroli osnovnih nagona životinja, smiruju ih i čine manje aktivnima i uznemirenima. "Gestrenol" omogućuje planiranje trudnoće kod mačaka i kontrolu ponašanja mužjaka. Prikladni oblici lijeka u obliku kapi ili tableta posebno su dizajnirani za muškarce i žene, uzimajući u obzir hormonsku pozadinu i nisu štetni za zdravlje.

Video: Gestrenol kapi za mačke i mačke

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako