`Bifidumbacterin` za mačke

Bifidumbacterin se može kupiti bez recepta u bilo kojoj ljekarni. Nema kontraindikacije i može se koristiti za naše kućne ljubimce. Često ga veterinari prepisuju kod crijevnih tegoba kod mačaka i mačića. Saznajte više o ovom korisnom i sigurnom alatu..

Opis i karakteristike

"Bifidumbacterin" je probiotik, koji se sastoji od bifidobakterija i suprotstavlja se širokom spektru patogenih i oportunističkih mikroorganizama gastrointestinalnog trakta. Pripada sredstvima koja normaliziraju crijevnu mikrofloru.

Lijek se može proizvoditi u različitim oblicima:

 • pakirani prah;
 • suha težina u bočicama;
 • suha masa u ampulama;
 • kapsule;
 • čepići za vaginalnu ili rektalnu primjenu.

Obrazac za oslobađanje lijekaZa svaki slučaj odabire se najprihvatljiviji oblik, uključujući mnogo toga što ovisi o karakteristikama karaktera mačke

Kemijski sastav lijeka

"Bifidumbacterin" se sastoji od suhe biomase živih bakterija soja Bifidobacterium bifidum br. 1 i medijuma za uzgoj koji uključuje laktozu. Svaka doza lijeka sadrži 10 ^ 7 ili 10 ^ 8 mikroorganizama. Postoji 5 doza u bočici, pakiranju ili ampuli, te jedna za kapsulu i u svijeći.

U "Bifidumbacterin Forte" suha masa bifidobakterija imobilizira se na aktivnom ugljenu koštičavog voća. Ova inačica lijeka također sadrži laktozu.

Doznajte i o uporaba antibiotika "Amoxoil retard" za mačke.

Je li moguće dati "Bifidumbacterin"

"Bifidumbacterin" odnosi se na lijekove koji se preporučuju za stalno držanje u ormariću za mačiće i mačke.

Za mačke

Kućnim ljubimcima treba davati "Bifidumbacterin" kada proljev, kvarovi u radu gastrointestinalnog trakta, uzimanje antibiotika, povraćanje. Svi ovi simptomi mogu biti znakovi ozbiljne bolesti, pogotovo ako životinja nije cijepljena. Ako je popraćena vrućicom, letargijom, krvlju u stolici, iscjedcima iz nosa i oka, mačku treba posjetiti liječnik..

Indikacije za uporabu lijeka za mačkeSvaka oprema za prvu pomoć mačaka trebala bi imati lijek protiv proljeva i iznenadnog povraćanja kod mačaka, Bifidumbacterin je savršen za ove svrhe.

Egzotične mačke imaju osjetljivu probavu i ponekad imaju problema s promjenom hrane. Crijevni poremećaji kod životinje mogu izazvati stres, trovanje, invazivne bolesti, nekvalitetnu hranu, infekcije i kronične gastrointestinalne bolesti, pankreatitis.

Važno! Ako dajete lijek 2 dana, a simptomi traju, životinja treba liječnički pregled.

Mačići

Mačić često ima crijevne smetnje i proljev pri prelasku s majčinog mlijeka na drugu hranu. Taj bi se prijelaz trebao provoditi postupno. Oštra promjena u hrani stresna je za mikrofloru mačića, a imenovanje "Bifidobacterin" pomoći će im da uspostave probavu nove hrane.

Bifidumbacterin za mačićeKorištenje Bifidobacterina kao lijeka pomoći će što bržoj uspostavi stolice mačića.

Upute za uporabu i doziranje

Za liječenje kućnih ljubimaca bolje je koristiti ovaj lijek u obliku praha. Jedna bočica praška jedna je doza za odraslu mačku. Prije upotrebe, prašak se mora razrijediti s malom količinom prokuhane vode sobne temperature.. Pet žličica dovoljno je da se lijek otopi..

 1. Prvo se u bočicu s prahom doda malo vode.
 2. Zatim se bočica aktivno trese dok se lijek potpuno ne otopi..
 3. Nakon dodavanja preostale tekućine.

Važno! Prašak razrijeđen vodom treba upotrijebiti u roku od 5 sati - tada postaje neupotrebljiv. Također, ne može se razrijediti vodom iznad + 40 ° S..

Mačićima se savjetuje da dobivenu otopinu daju pipetom. Za odrasle mačke obično se puni špricom ili se jednostavno daje kao piće.. Komponente "Bifidumbacterin" vole sve mačke, stoga se lijek može davati kao piće. Kućni ljubimci će ga s užitkom spustiti..

Mačićima mlađim od 6 mjeseci daje se 1/2 bočice. Lijek se uzima 2-3 puta dnevno, obično ujutro, u vrijeme ručka i navečer. Trajanje liječenja je 1-3 dana. Mačiću možete davati bifidobakterije od 2 tjedna starosti.

Uzimanje lijeka BifidumbacterinDoziranje se izračunava na temelju težine životinje

Načelo lijeka

Bifidobakterije zarobljene u probavnom traktu počinju se razmnožavati i istiskivati ​​patogenu i oportunističku mikrofloru. Pospješuju probavu, korištenje neprobavljene hrane i apsorpciju hranjivih sastojaka. Uz njihovu pomoć u crijevima se sintetiziraju potrebni vitamini, oni služe kao prirodna barijera za mikrobe.

Je li lijek štetan za mačke

Bifidumbacterin je prirodni lijek. Ne sadrži kemikalije i nema toksični učinak. Međutim, treba ga koristiti s oprezom kod zatvora..

Preporučujemo čitanje, kako dati mački "Furosemid".

Kontraindikacije za životinje

Gotovo jedina kontraindikacija za uporabu proizvoda je netolerancija na laktozu koja se probioticima dodaje kao pomoćna tvar. Rijetko se može naći u mačaka. Takve životinje ne dobivaju mlijeko i mliječne proizvode, pripravke s laktozom.

Dotično sredstvo se ne preporučuje davati mačićima mlađim od 2 tjedna.

Nuspojave

Nisu utvrđene nuspojave ni kod ljudi ni kod životinja (osim kod alergije na laktozu).

Alergijska reakcija kod mačke

Trošak i analozi lijeka

Cijena "Bifidumbacterin" ovisi o obliku, broju komada u pakiranju i proizvođaču. Paket s 10 boca domaćeg proizvođača (Vitafarma) može koštati samo 72 rubalja.

Ako "Bifidumbacterin" nije dostupan u ljekarni, umjesto njega možete kupiti sljedeće slične proizvode:

 • "Bifinorm";
 • "Lactobacterin";
 • "Baktisubtil";
 • "Probifor";
 • "Laktobifadol";
 • "Bifol".

Analozi lijeka Bifidumbacterin

Uvjeti skladištenja

"Bifidumbacterin" treba čuvati na suhom i tamnom mjestu izvan dohvata djece. Preporučeni temperaturni režim ne smije biti veći od + 10 ° C. Rok trajanja nije duži od 1 godine od datuma proizvodnje. Označeno je na pakiranju. Nakon isteka navedenog razdoblja skladištenja, zabranjeno je koristiti lijek.

Dali si znao? Bifidobakterije u zdravog mačića i ostalih mladunaca sisavaca čine 80–90% ukupne crijevne mikroflore.

Prijevoz ovog lijeka također se mora izvoditi na temperaturi koja nije viša od + 10 ° C, ali je dopušten prijevoz do + 20 ° C tijekom najviše 10 dana.

Uvjeti skladištenja lijeka

Savjeti iskusnog veterinara

Iskusni veterinari daju sljedeće savjete za poremećaj crijeva kućnog ljubimca:

 1. Ako se pojavi proljev, mačka se ne hrani 24 sata, a mali mačić 12 sati, ali uvijek treba biti na raspolaganju čista voda. Nakon dana hranu možete davati u malim obrocima. Unos hrane trebao bi biti manji od polovice uobičajenog obroka.
 2. Hrana treba biti dijetalna. Kuhani pileći file, kuhani žumanjak, kuhana riža dobro odgovaraju. Dostupna je posebna hrana za mačke osjetljive probave. Kad nestanu svi znakovi proljeva, postupno možete prijeći na uobičajenu hranu..
 3. Kod proljeva se često javlja dehidracija. Da biste nadoknadili gubitak, životinji morate osigurati svježu vodu kojoj mora biti slobodan pristup. Ako mačka ne želi sama piti, a znakovi dehidracije su očiti, mora biti prisiljena piti. U težim slučajevima daju se injekcije glukoze.
 4. Treba napomenuti da mačka mora dobiti piće u količini od 50 ml na 1 kg tjelesne težine..
 5. Vrlo dobro pomaže nadoknaditi gubitak tekućine "Regidron". Može se kupiti u bilo kojoj ljekarni.
 6. Obavezno dajte svom ljubimcu sorbent protiv proljeva (Enterosgel ili "Smecta") nekoliko puta dnevno.
 7. S blagim proljevom kod mačke bez dehidracije i povišene temperature, možete ga sami liječiti.
 8. Kod proljeva je zabranjeno hraniti životinju mliječnim proizvodima, a također je potrebno izuzeti hranu s visokim sadržajem ugljikohidrata i škroba.

Dali si znao? U drevnom Egiptu smrtna kazna primjenjivala se na krivca za namjerno ubojstvo mačke. Kad je ovaj ljubimac umro, cijela obitelj vlasnika promatrala je žalovanje 70 dana - to je odgovaralo vremenu mumifikacije životinje..

Bifidobakterije sadržane u "Bifidumbacterin" doprinose normalizaciji crijevne mikroflore i probavnih procesa kod mačaka i mačića s različitim problemima. Propisuje se kod proljeva i povraćanja, često kao pomoćno sredstvo, jer razlozi za takve pojave mogu biti različiti.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako