Najmanji pas na svijetu: top 3 ljestvica

Jorkširski terijer? Malteški? Možda šarmantni akt iz Kine? Nikako: najmanji pas na svijetu je Chihuahua. I ovaj joj naslov ne može oduzeti nijedna druga patuljasta pasmina. Upoznajte Guinnessovu knjigu Trojstvo.

3. mjesto

Dakijeva težina jedva prelazi 600 grama, a visina mu je samo 12,4 cm.

Liza Miesser, vlasnica Duckyja, nije očekivala široku popularnost i povećala je pažnju prema svom ljubimcu. Lisa je neko vrijeme mislila da su svi psići Chihuahua tako minijaturni, ali šest mjeseci postalo je očito da Dakijev rast očito nije dosegnuo ni donju ljestvicu pasmine.

Daki je društven, pun ljubavi i vrlo je mobilan. Beba jede osam puta dnevno i spremno je beskrajno plesati na stražnjim nogama, samo da moli za još jedan komad sira. Sićušna glava ne utječe na razinu inteligencije - Ducky se ne vrti pod nogama, ne drži se mačaka i ne skače iz kreveta, čekajući pomoć "mame".

2. mjesto

2007. godine naslov "najmanji pas na svijetu" prešao je na drugu čivavu - djevojčicu Boo Boo. Težina oko 650 g., Visina - 10,2 cm.

Bubu je rođena tako malena da joj majčina bradavica nije mogla stati u usta! Domaćica je kapaljkom hranila minijaturno blago svaka dva sata, danju i noću. Beba Bubu odrasla je kao inteligentna, mirna i nekonfliktna dama. Pa čak i gurmanski - samo svježe meso i povrće ravno iz vrta! Srećom, gospođa jede samo žličicu po prijemu.

Booboo i George, najveći pas na svijetu prema Guinnessovoj knjizi iz 2011 .:

1. mjesto

2013. naslov je prenio Chihuahua imena Miracle Milly. Visina je samo 9,5 cm, a težina jedva prelazi 400 grama! Millie živi u Portoriku, zajedno s vlasnicom Vanessom i njezinim suprugom.

Millie je dva puta rekorderka! Prvi put je ušla u Guinnessovu knjigu kao najmanje štene na svijetu, a potom i kao najmanji pas. Millie je vrlo aktivna, voli se igrati i trčati, ali rijetko izlazi u šetnju izvan dvorišta - vlasnici se boje izgubiti bebu u visokoj travi. Ali Millie često putuje u rukama ljubavnice, privlačeći pažnju svih prolaznika: kad ljudi saznaju da je pred njima odrasli pas, a ne štene, nema ograničenja za iznenađenje i oduševljenje!

Održavanje izuzetno malog psa predstavlja veliki izazov, kaže Vanessa. Neuspješan skok s kauča ili pokušaj skoka na njega može rezultirati frakturom. Dijete morate hraniti do deset puta dnevno, i to samo prirodnom hranom - sitni zubi se ne mogu nositi sa suhom hranom i jednostavno ne proizvode granule prikladne veličine. Dijete se može previdjeti među naborima platna, priklještiti vratima ili ozlijediti nogom. Morate biti izuzetno oprezni svake minute! No količina ljubavi i nježnosti koja se iznenađujuće uklapa u najmanjeg psa na svijetu više nego kompenzira sve neugodnosti!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako