Potpuni opis pasmine pasa crni terijer (staljinov pas)

Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)

U članku ću razmotriti uvjete držanja i njege crnog ruskog terijera. Dat ću opis pasmine. Reći ću vam o značajkama dresure i zdravlju psa, očekivanom životnom vijeku, gdje kupiti i kolika su štenaca crnaca.

Opis pasmine ruski crni terijer

1949. godine uzgajivači uzgajivačnice Krasnaya Zvezda dobili su državnu naredbu za povlačenje nove pasmine pasa - ruskog crnog terijera.

Pas je izveden da služi vojsku. Legendarna pasmina poznata je i kao Staljinov pas, a za ljubitelje samo crnci.

U selekciji su korištene različite pasmine pasa. Crni terijeri naslijedili su inteligenciju i hrabrost od divovskog šnaucera, agresivnost i vještine čuvara naslijedili su od Rottweilera, samopouzdanje i neustrašivost usvojeni su od Airedalea. Prvi predstavnici pasmine predstavljeni su na izložbi službenih pasa 1957. godine.

Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)
Crni ruski terijer nevjerojatna je kombinacija koja kombinira hrabrost, bijes, snagu i snalažljivost

Crni terijer ima snažne mišiće i moćnu kost. Visina psa u grebenu varira od 66 do 72 cm, tjelesna težina je 50-60 kg, kuje težine 45-50 kg dosežu visinu od 64-70 cm. Tijelo psa prekriveno je gustom dlakom. Boja je isključivo crna, ali dopuštena je mala količina sijede kose. Životni vijek psa je kratak - 10-11 godina.

1984. godine pasminu je priznao Cynologists International (FCI).

A 1993. godine u Americi je stvoren prvi klub posvećen crnoruskim terijerima (BRTCA). Godine 2004. Američki kinološki savez (AKC) u potpunosti je prepoznao pasminu.

Pravila održavanja i njege

Rus terijer pouzdan je zaštitnik vlasnika i njihovog doma. Pas se lako prilagođava životnim uvjetima, kako u stanu tako i u privatnoj kući. Ali treba imati na umu da je držanje lanca kategorički isključeno, životinja voli slobodu i pažnju ljudi.

Nedostatak karaktera crnih terijera je agresivnost, stoga, tijekom šetnje, psa trebate držati na uzici i nositi njušku.

Životinja treba barem jednu dugu šetnju vani dnevno..

Kada se brinete za kućnog ljubimca, ne trebaju vam posebne vještine i znanja, samo se morate pridržavati osnovnih zahtjeva:

 • Redovito četkajte i podrezujte kaput, inače može matirati i stvarat će se prostirke. Crni terijeri praktički ne prolijevaju. Ljubimca treba prati najmanje dva puta tjedno;
 • Vlasnik bi trebao redovito provjeravati oči i uši. Ako je potrebno, očistite uši navlaženom pamučnom podlogom;
 • Nakon svake šetnje, stopala treba provjeriti ima li zaglavljenih ostataka i sitnog kamenja. Šišanje noktiju savjetuje se svaka dva mjeseca..
Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)
Životinja se može držati u stanu

Pasmini je potrebna cjelovita uravnotežena prehrana. Dijeta bi trebala sadržavati minerale i vitamine. Uzgajivači savjetuju da se hrane super-premium ili holističkom hranom. Preporučeni feedovi uključuju:

 • Farmina;
 • Hill`s Science Plan;
 • Summit holistički.

Dijeta za hranjenje domaće hrane trebala bi sadržavati:

 • kuhano i sirovo meso;
 • razne žitarice;
 • morska riba;
 • sezonsko povrće i voće;
 • Kruh se može davati 2 puta tjedno;
 • mliječni proizvodi.
Trebali biste odmah odlučiti koja će hrana biti. Ne preporučuje se miješanje domaće hrane i suhe hrane.

Životinja može imati uznemireni želudac.

Prehrana štenaca crnog terijera ne razlikuje se od prehrane odraslih pasa. Ali bebe trebate hraniti češće, a dijelovi će biti puno manji. Također, za puni rast i zdravlje potrebno je ljubimcu davati dodatke vitamina..

Karakter životinje

Crni terijer ima dobar karakter. Dobro se slaže s malom djecom i ostalim kućnim ljubimcima. Pas je u stanju osjetljivo reagirati na promjene u raspoloženju vlasnika. Kad mu prijete, brzo i jasno reagira, neovisno procjenjujući situaciju. Pas je oprezan prema gostima.

Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)
Ovu pasminu karakteriziraju značajke utemeljene agresije i nepovjerenja prema strancima.

Životinja je predana svom gospodaru, ispunjava sve naredbe, ali ima dominantan karakter. Da bi pokazao psu tko je zadužen za kuću, vlasnik mora imati čvrstinu pri odgoju.

Ova pasmina je tihi pas, daje glas samo ako za to postoji razlog.

Životinja ima visoku inteligenciju, što je dobro za njezin trening. Također, pozitivne karakterne osobine uključuju:

 • izdržljivost;
 • aktivnost;
 • visoka efikasnost;
 • agilnost;
 • upravljivost.

Staljinov trening pasa

Ponašanje crnog terijera uvelike ovisi o odgoju. Agresivnost životinje očituje se pogrešnim pristupom. Da se to ne bi dogodilo, potrebno je odnos s kućnim ljubimcem graditi na povjerenju i ljubaznosti, ali jasno stavljajući do znanja tko je glava obitelji.

U odgoju je glavna stvar čvrstina, postojanost i pravda u odnosu na životinju..

Kada daje zapovijedi, vlasnik mora govoriti jasno i ravnomjerno..

Trening poslušnosti savjetuje se započeti u dobi od jedne godine. Naredbe kućne sigurnosti mogu se unijeti nakon godinu dana.

Pravilnim treningom, do dvije godine, ljubimac će savladati cjelokupni osnovni skup naredbi.

Ako vlasnik sumnja u svoje sposobnosti, tada se za obuku morate obratiti iskusnim voditeljima pasa.

Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)
Mali crnčić koji se pojavio u kući treba pravilno obrazovanje

Zdravlje

Pasmina ima dobro zdravlje i jak imunitet. Bolesti koje se javljaju na životinji mogu nastati zbog nepravilne njege i prehrane. Nasljedne bolesti uključuju: displaziju zglobova kuka i lakta, progresivnu atrofiju mrežnice, otitis.

Crni terijer treba cijepljenje tijekom svog života..

Profilaksa protiv paraziti i helmintička invazija.

Prvo cijepljenje za jačanje tijela šteneta crnog terijera trebalo bi biti učinjeno u dobi od 3-4 tjedna. U dobi od 8-10 tjedana prvo cijepljenje protiv hepatitis A, kuge i parainfluence. Drugo cjepivo protiv hepatitisa daje se u 11-13 tjednu, a s njim i prvo cjepivo protiv bjesnoće.

Koliko je štene

Pasmina je široko rasprostranjena na teritoriju Rusije i u inozemstvu. Domaće uzgajivačnice koje se bave uzgojem crnih ruskih terijera nalaze se u Moskvi (Tourmalin Black, Bereginya), Novosibirsku (Crna Rusija, Iz black druzhina), Kalinjingradu (Naš anđeo), Sankt Peterburgu (Bijeli otok).

Potpuni opis pasmine crnih terijera (Staljinov pas)
Trošak dobrog punokrvnog šteneta u Rusiji iznosi 30-80 tisuća rubalja

Cijena štenaca crnog terijera varira od 8 tisuća rubalja i više. Ako uzgajivač traži 8-15 tisuća, to bi trebalo upozoriti kupca. Obično se za takav novac daju štenad bez rodovnice, bolesni ili u braku. Za cijenu od 20 i više možete kupiti štene s rodovnicom, putovnicom i prikladno za uzgoj.

Pri odabiru šteneta, obratite pažnju na sljedeće kriterije:

 • Je li rep nagnut straga?
 • boja očiju (svijetla paleta nije prihvatljiva prema standardu);
 • plaho raspoloženje;
 • prisutnost svijetlih mrlja (dopušten je mali broj sijedih dlaka);
 • boja nosa nije tamna.

Svi opisani kriteriji ukazuju na brak.

Uzgojne značajke

Uzgajajući se uzgajivači usredotočuju se na eksterijer psa. Davanje prednosti kvantitativnim podacima: visina, oblik glave, pigmentacija dlake.

Odabire se par s naglaskom na uklanjanju nedostataka određene osobe.

Crni ruski terijer snažan je, velik pas. Nakon što ste zaustavili svoj izbor, morate biti spremni na tvrdoglavu prirodu životinje. Odgoj psa zahtijeva snagu, strpljenje, strogost i snažnu ruku.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako