Uradi sam psa od filca

Kako se bliže novogodišnji praznici, pitanje odabira tematske prezentacije za rodbinu i prijatelje postaje jedan od glavnih prioriteta. Na takav čaroban praznik želim odabrati nešto posebno, što kod primatelja izaziva samo tople osjećaje. Mogućnost win-win-a u ovoj situaciji mogu biti samostalno izrađeni pokloni, na primjer, pas od filca - zaštitnik nadolazeće godine.

Djevojčica šiva

Izrada psa od filca vlastitim rukama izvrstan je razlog za provođenje vremena s mlađim članovima obitelji. Djeca rado sudjeluju u pripremi poklona i iznenađenja za drage im ljude.

Što je potrebno za šivanje

Dalmatinci su uočeni četveronožne, što kod mnogih izaziva naklonost. Predlažemo da napravimo jednog od predstavnika ove obitelji. Morat ćete potrošiti 1-2 sata osobnog vremena za šivanje psa od filca na temelju uzorka vlastitim rukama, ali rezultat će definitivno ugoditi vlasniku više od jednog dana.

MK pas od filca

Osnova za šivanje igračke bit će bijeli filc. Jednostavan je za upotrebu. Ne zahtijeva obradu rubova, jer nema tendenciju prolijevanja. Da biste napravili uzorak prilikom šivanja psa od filca, najbolje je uzeti listove debljine 10-15 mm od sintetičkih vlakana s primjesom viskoze ili akrila. Ovaj materijal ima mekanu plastičnu strukturu. Zbog toga su igračke uredne i prezentabilne..

Glavni ukras ove pasmine je da neće biti teško crtati mjesta redovitim markerom..

Za šivanje suvenira trebat će vam i:

 • holofiber ili sintetička dlaka;
 • tanke igle za ručno šivanje;
 • male škare i velike za rezanje;
 • gel olovka ili marker;
 • crno-bijele niti;
 • crni gumbi ili perle.

Po želji, vlaknasti sintetički paperj može se zamijeniti tankom pjenastom gumom ili sintetičkim zimovanjem. U tu svrhu nemojte koristiti samo vatu ili vatiće. Izbijaju se kroz rupe na šavovima, a aktivnom upotrebom igračke udaraju se u grudice..

Stvaranje uzorka igračke

Prva stvar koju treba napraviti prilikom izrade psa od filca vlastitim rukama je ispis dijagrama predloška na list. Upotrijebite uzorak kao osnovu, koji jasno prikazuje sve komponente slike koja se stvara..

MK pas od filca

Da biste uzorak prenijeli na tkaninu, pričvrstite dijelove uzorka na pogrešnu stranu tkanine i učvrstite pribadačama. Kružite svaki dio duž konture, ne zaboravite ostaviti 3-5 mm za dopuštenja.

MK pas od filca

Sastavljanje dalmatinskih dijelova

Prvo spojite dva bočna dijela tako da šivate nekoliko šavova s ​​desne strane.

MK pas od filca

Ostatak dijelova sastavljamo okrećući ih sa šavne strane. Šivati ​​duž označene crte glave životinje. Zatim duž crte duž grebena na leđima šivamo dva bočna dijela tijela.

MK pas od filca

Na bočne dijelove figure uz unutarnje crte šapa prišijte trbuh. U sredini je opremljen rupom kojom se popunjava gotova igračka.

MK pas od filca

Figuricu okrećemo na prednju stranu. Ispravljamo i, ako je potrebno, ispravljamo šavove.

MK pas od filca

Holofiber strpamo u rupu koja se nalazi u središtu trbuha, dajući liku željeni oblik. Kad igračka postane glomazna, rupu zašijemo slijepim šavom..

MK pas od filca

Dalmatinski ukras

Oblikujte usta životinje stvarajući šav petlje. Oblikujte nos s nekoliko šavova, dajući mu trokutasti oblik.

MK pas od filca

Ulogu očiju izvodit će crne perle.

MK pas od filca

Da bismo napravili uši, šivamo elemente sa stražnje strane. Nakon što smo ih izbacili, šivamo ih na glavu na jednakoj udaljenosti od krune.

MK pas od filca MK pas od filca

Po istom principu šivamo rep životinje. Nakon što smo ga napunili holofiberom, prišijemo ga uz tijelo.

MK pas od filca

Posljednji i najuzbudljiviji akord je bojanje životinje. Trebate samo "raspršiti" crne mrlje po tijelu. Da biste to učinili, crnim flomasterom nanesite nekoliko desetaka mjesta različitih oblika i veličina..

MK pas od filca

Da igračka ne bi izgledala previše šareno, ostavite stražnje noge i njušku životinje neobojene.

Osjećala pseću šapu

Niste spremni savladati šivanje cijelog psa? Što vas sprečava da napravite jednostavan tematski suvenir u obliku šape? Takve slatke i mekane pseće šape bit će izvrstan ukras crnogorične ljepotice. Po želji, obrt može biti opremljen karabinom ili metalnim prstenom za vješanje ključeva, pretvarajući ga u originalni privjesak za ključeve.

MK pas od filca

Izraditi takav zanat od filca lako je poput granatiranja krušaka. Čak i malo dijete može raditi posao pod vodstvom odrasle osobe..

Potrebni materijali

Da biste stvorili bucmastu šapu, trebat će vam sljedeći materijali i alati:

 • komadi platna u dvije kontrastne nijanse
 • niti odgovarajućih boja;
 • papir i gusti karton;
 • bijela kreda ili marker;
 • škare;
 • ljepilo;
 • punilo.

Prikladne su trake i užad, prstenovi i karabineri kao fiksatori i elementi za vješanje. Koristite ovaj papirnati uzorak kao predložak za izradu šapa od psećeg filca. Da biste to učinili, preuzmite ga i ispišite na običnom listu papira..

MK pas od filca

Šest jednostavnih koraka

Da biste napravili originalni zanat, trebate slijediti šest jednostavnih koraka:

 1. Ispisani uzorak prenesite na karton. Pažljivo izrežite izratke u obliku šapa, peta i jastučića prstiju duž zacrtane konture.
 2. Postavite kruti uzorak potisne noge na odabrani dio tkanine. Kružite svaki izradak duž konture i izrežite. Da biste napravili jedno stopalo, trebat će vam par takvih elemenata.
 3. Postavite kartonske predloške za petu i jastučiće prstiju na drugi komad platna kontrastne sjene. Svaki dio mora biti u jednoj verziji.
 4. Stavite kontrastne praznine na stopalo prema slici. Jastučići za pete i prste mogu se lijepiti ili šivati. Odabirom prve opcije, budite spremni na činjenicu da s vremenom, tijekom rada, mogu nestati.
 5. Preklopite oba dijela s desne strane. Napravite šav duž konture kontrastnim nitima, ne zaboravite ostaviti mali utor za mogućnost punjenja suvenira.
 6. Napunite stopalo dijelom sintetičkog paperja. U rezultirajući džep umetnite krajeve vrpce presavijene u petlju i učvrstite ih nitima, dovodeći kraj šava do točke njegovog početka.

Veličina petlje ovisi o namjeni u koju namjeravate koristiti suvenir. Ako će to biti ukras za božićno drvce, neka omča bude dulja. Ako izradite privjesak za ključeve, dovoljna je mala petlja u koju će se naknadno umetnuti metalni karabin.

Chihuahua je osjetila magnet

Nastavljajući temu, nudimo još jednu zanimljivu opciju za izradu jednostavnog zanata u obliku psa od filca. Minijaturni magnet u obliku slatkog psa popularne pasmine može biti izvrstan poklon. Takav će poklon cijeniti prijatelji koji imaju kućne ljubimce..

Priprema materijala

Da biste magnet učinili minijaturnom kopijom "krznenog originala", unaprijed pripremite fotografiju psa odabrane pasmine. U našoj verziji ovo je Chihuahua.

MK pas od filca

Za stvaranje ručno izrađenog magneta trebat će vam:

 • rezovi platna različitih nijansi;
 • tri kuglice;
 • komad debelog kartona;
 • ravni magnet;
 • marker ili bojica;
 • komad šperploče;
 • nož za tiskanice;
 • škare.

Za lijepljenje dijelova prikladno je koristiti PVA ili bilo koje ljepilo za tkaninu. Kada koristite "trenutak", važno je osigurati da ljepilo slučajno ne procuri kroz tkaninu. U suprotnom, nakon što se osuši, na licu materijala ostat će neizbrisiva bijela mrlja..

Glavne faze proizvodnje

Nakon odabira prikladne fotografije psa, ispišite je u dva primjerka. Morate ga prilagoditi formatu magneta. U idealnom slučaju, veličina slike trebala bi biti unutar 9-11 cm. S takvim parametrima rad izgleda uredno, ali čak su i mali detalji jasno vidljivi.

MK pas od filca

Tehnologija za stvaranje magneta za pse uključuje niz glavnih faza:

 1. Ispišite prazne slike na list papira i odredite koji će dijelovi tijela psa imati polarne nijanse. U našoj će verziji na crnoj pozadini dobro kontrastirati bijele noge, prsa i njuška s izbočenim ušima.
 2. Na jednom od tiskanih crteža numerirajte sve dijelove tijela, a zatim ga izrežite na zasebne dijelove.
 3. Položite crtež cijelom siluetom psa na komad crnog platna i kružite duž konture. Napravite dvije takve identične praznine.
 4. Položite predloške za dijelove svijetle sjene na komad bijelog platna i ocrtajte duž konture. Svaki komad mora biti izrađen u jednoj kopiji.
 5. Uzimamo veliku prazninu lika životinje i na nju, prema slici, postavljamo lagane dijelove: noge, prsa, njušku i uši. Nakon što se uvjerimo da su položaj i veličina ispravni, lijepimo svaki dio jedan po jedan.
 6. Na licu životinje ocrtavamo točke na kojima će se nalaziti oči. Da bismo napravili kapke, na tim mjestima činimo uredne rezove činovničkim nožem. Da biste stvorili izražajne oči, šivajte perle u četvrtaste crne praznine i umetnite ih u rezove.
 7. Na vrhu njuške prišijte nos u obliku plastične kuglice. Traku za usta izvezemo crnim koncem. Oči su uokvirene bijelim obrvama izrezanim od traka bijelog filca..
 8. Da bismo dodali krutost suveniru, na list debelog kartona nanosimo oblikovanu siluetu životinje i crtamo olovku oko konture. Kako kartonska osnova ne bi gledala dalje od osjećene figure, prilikom rezanja praznine, povučemo se u središte par milimetara.
 9. Prikupljamo tri identična dijela lika, postavljajući karton između dva filca. Zalijepimo sve dijelove. Na poleđinu suvenira stavili smo magnet.

Savjet: prilikom stvaranja praznina od laganog platna, predloške je bolje postaviti prednjom stranom na platno. Zahvaljujući tome, prilikom trasiranja puta na slici neće biti tragova označavanja..

Po istom principu, ako želite, možete stvoriti magnet u obliku četveronožnog prijatelja bilo koje pasmine - Yorkie, Livret, Spaniel, Mops, Jazavčar ... Sigurni smo da će mini-kopija krznenog člana obitelji zasigurno oduševiti sve članove kućanstva.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako