Pasmina hachiko: opis pasmine pasa iz filma

Pasmina HachikoPasmina pasa u filmu Hachiko je Akita Inu. Slika ovog psa postala je svijetli primjer predanosti i ljubavi. Treba napomenuti da je Akita velik i hrabar pas. Uvijek ga je odlikovala dobrota prema drugima i neupitna odanost. Akita je potpuno japanski pas. U početku je ovaj pas trebao biti pas čuvar i lovac. Ali sada se Akita uglavnom koristi kao odani suputnik..

Opis i podrijetlo pasmine pasa Hachiko

Ako govorimo o njezinu izgledu, tada ima veliku glavu i trokutaste oči, koje za razliku izgledaju male. Visina odraslog muškarca može varirati od 64 do 75 cm kada se broji čuperkom. Ženke mogu biti nešto manje.

Akita može imati tri vrste bojanja:

 1. Tigrova boja na tijelu u kombinaciji s bijelom maskom na licu.
 2. Snježno bijelo krzno.
 3. Kombinacija bijele s crvenom. Treba napomenuti da bi u ovom slučaju bijela trebala biti samo s unutarnje strane prsa i nogu. A također njuška ostaje bijela.

Akita Inu: opis pasmineAko pas ima crnu masku na licu, onda je ovo već američka podvrsta. Japanske Akite mogu imati samo tri mogućnosti bojenja.

Treba napomenuti da čistokrvni čistokrvni akite imaju snažnu i proporcionalnu tjelesnu građu i snažne mišiće..

Kako razlikovati Akitu od ostalih sličnih pasmina?

 1. Glava ove pasmine je trokutastog oblika. Oči su blago nagnute, ali ne strše. Uši su uvijek otvorene i uspravne. Osim toga, uši su trokutaste s blago zaobljenim rubovima..
 2. Čelo je prilično široko. Između očiju postoji udubina.
 3. Vrh nosa je uvijek crn i velik.
 4. Rep je visok i uvijen..
 5. Dlaka je gusta i srednje duljine. Tu je gusta poddlaka.
 6. Stopala su snažna i čvrsta. Međutim, ova pasmina ima meka stopala poput mačaka..

Kako se pojavila ova pasmina?

Priroda Akita InuAko govorimo o povijesti pojave ove pasmine, onda treba napomenuti da je Akita prilično drevna pasmina. Dakle, znanstvenici su, zahvaljujući raznim arheološkim nalazima, uspjeli utvrditi da je ova pasmina postojala u Japanu već u drugom tisućljeću prije Krista. Osim toga, trebali biste obratiti pažnju na činjenicu da na crtežima koji datiraju iz davnina postoje slike slične pasmine. Međutim, nije bilo moguće utvrditi točno vrijeme pojave Akite..

Postoji nekoliko teorija u vezi s podrijetlom Akite. Prema jednom od njih, Akita je potekla od psa nalik špicu, koji je porijeklom iz Kine i drevnih mastifa. A također, postoji i teorija koja ti su psi potomci sibirskog haskija i mastifa. Unatoč činjenici da mogu izgledati slično, nemaju ništa zajedničko..

Ako govorimo o imenu pasmine, tada valja napomenuti da se Japanci nisu puno zamarali s tim. "Akita" je ime jedne od provincija u Japanu, a "inu" je pas.

Akita Inu kao zasebna pasmina pasa bila je poznata već u 17. stoljeću i od tada se nije promijenila. Jedinstvenost ovih životinja leži u činjenici da uistinu su čistokrvni.

Karakterne osobine

Opis lika Akita InuKao prvo. treba napomenuti da je ovo svojeglav pas. Vrlo je budna i inteligentna. Međutim, pas može biti vrlo agresivan, posebno prema osobama istog spola..

Ovo je obiteljski pas. I sama je umiljata i zaigrana. osim, ova je pasmina prilično tiha, gotovo nikad ne laje.

Pravilno roditeljstvo i socijalizacija pasmine ključni su. Ova pasmina nije prikladna za početnike ili plahe ljude jer zahtijeva puno discipline..

Kako se pravilno brinuti za pasminu?

Svaki dan sa psom trebate raditi određeni skup vježbi. Valja napomenuti da će Akiti biti dovoljno 30 minuta hoda. Međutim, mora biti aktivan. Budući da pas može biti vrlo agresivan prema drugim psima, bolje je ne šetati s njim u parkovima.

Značajno je da je pasmina pasa iz filma Hachiko prijateljska prema gostima ako su vlasnici kod kuće..

Pri odgoju štenaca treba obratiti posebnu pažnju na psa. Štenad raste vrlo brzo. Međutim, trebali biste obratiti pažnju na to da u razdoblju od 4 do 7 mjeseci skloni su deformaciji kostiju, stoga ih treba pomno nadzirati. Da biste malo suzbili njihov brzi rast, možete ih staviti na niskokaloričnu dijetu. To ni na koji način neće utjecati na njihovo zdravlje. Uz to, do 2 godine starosti Akita razvija zglobove, pa treba izbjegavati prisilne skokove na tvrdu podlogu..

Osobitost pasa Hachiko je da ako im ne pružite priliku da izbace svu svoju energiju, oni počinju biti lijeni i postupno se debljaju.

Njega Akita InuAko govorimo o njezi kose, treba napomenuti da Akita je dovoljno da se češlja par puta tjedno.. No tijekom razdoblja moltinga to ćete morati raditi puno češće. Znakovito je da se Akita Inu ne može okupati vrlo često, jer jednostavno može oboljeti. Tijekom godine bit će dovoljno 2 ili 3 kupke. Nakon postupaka s vodom, trebali biste dobro osušiti vunu, možete koristiti sušilo za kosu. Uz to, za kupanje se trebaju koristiti samo visokokvalitetni i specijalizirani proizvodi..

Akitina prehrana treba biti uravnotežena. Međutim, mora se paziti da životinja ne dobije prekomjernu težinu. Dopuštena je mješovita vrsta hrane. Osim toga, ne zaboravite da se pas povremeno treba hraniti mineralnim i vitaminskim dodacima..

Značajke pasmine Akita

Koju smo pasminu Hachiko već otkrili, ali takve osobine imaju takvi psi?

 • Sklon je pokazivanju agresije prema drugim psima, posebno istog spola.
 • Akitom bi se trebao baviti iskusan uzgajivač pasa, ti psi nisu prikladni za početnike.
 • Može jako proliti.
 • Može loviti druge životinje u kući.
 • Teško trenirati, pa je najbolje unajmiti trenera.

Kao rezultat, treba napomenuti da se pas koji je prikazan u Hachikovom filmu zove Akita. Ova japanska pasmina savršena je za veliku obitelj jer je ljubazna i energična..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako