Detaljne karakteristike i opis pasmine minijaturni šnaucer

Minijaturni šnaucer

U ovom članku ću vam reći o povijesti pasmine minijaturni šnaucer, dati njene karakteristike i opis, o glavnim navikama i karakteristikama ovih pasa. Analizirat ću glavne kriterije za odabir šteneta, iznijet ću sve principe dresure i odgoja minijaturnih šnaucera. Otkrijte prednosti i nedostatke koliko dugo žive ovi kućni ljubimci.

Opis i karakteristike pasmine pasa minijaturni šnaucer

Predak Minijaturnog šnaucera je Mittel Schnauzer - srednje velika uslužna pasmina s tvrdim dlakom i bradom i brkovima tipičnim za sve šnaucere..

Danas je poznato da je drevni predak šnaucera bio pas sa žicom, koji je bio izuzetno popularan u Njemačkoj (posebno na jugu) kao pasmina čuvar. Prvi zapisi o minijaturnim šnaucerima pojavili su se krajem devetnaestog stoljeća..

Ti su psi uzgajani u sigurnosne svrhe: čuvali su gospodarske zgrade od najezde štakora i drugih glodavaca. Minijaturni šnaucer predstavljen je na izložbi 1899. godine, a u Rusiji se ova pasmina pojavila tek 1974. godine.

Zanimljivo je da se ranije vjerovalo da šnauceri potječu od divljeg treseta, čiji su ostaci datirani u treće - četvrto stoljeće prije Krista, ali ta teorija nije potvrđena i opovrgnuta nakon genetskih testova.

Glavne boje pasmine su:

 • papar i sol;
 • crna s crnom poddlakom;
 • potpuno bijela i s bijelim poddlakom;
 • crna sa srebrom.
Samo su takve boje općeprihvaćeni standard za pasminu minijaturni šnaucer. Na primjer, čokolada i preplanula boja su neprepoznata boja.
Svi šnauceri imaju grubu i prilično kratku dlaku.
Svi šnauceri imaju grubu i prilično kratku dlaku.

Svi šnauceri imaju čvrst i prilično kratak kaput i gracioznu strukturu tijela. Minijaturni šnauceri imaju između trideset i trideset i osam centimetara u grebenu i teže između četiri i osam kilograma.

Sve minijaturne zwerge imaju veliku glavu s obrvama tipične pasmine i bradom, šape ovih pasa su kratke, ali moćne, ovu pasminu odlikuje visok rep, koji snažnim zubima nije ošišan škarama. Životni vijek ovih životinja je od dvanaest do petnaest godina..

Pravila za održavanje i njegu minijaturnog šnaucera

Pravilno hranjenje i hodanje je najvažnije.

Stalno je potrebno provoditi higijenske i preventivne postupke i posebno pažljivo paziti na kaput kućnog ljubimca.

Pas je pogodan za držanje u stanovima i privatnim kućama, ali je vrlo malodušno obeshrabrivati ​​minijaturnog šnaucera jer ova pasmina nije dvorište.

Osnovne preporuke za njegu i održavanje:

 1. U kući uklonite sve žice i kabele, kako bi zaštitio životinju od moguće štete. Kada započinjete štene, morate prekriti skupi namještaj i tapete, zbog tendencije malih šnaucera da sve redom grizu i grebu..
 2. Štene treba zaštititi od kemikalija i kozmetike za kućanstvo.
 3. Potrebno je štene odmah priviknuti na neovisnost. - može ostati sam nekoliko sati od drugog - trećeg dana. Pa, ako ga prije toga možete nahraniti, pas će mirno spavati u odsustvu vlasnika.
 4. Minijaturni šnaucer voli sustav u svemu: u hrani, šetnji i još mnogo toga. Stoga je potrebno razviti jedinstvenu shemu njege psa i cijelo vrijeme se pridržavati samo nje..
Minijaturni šnaucer ne smije biti okovan lancima
Minijaturni šnaucer ne smije biti okovan lancima

Razmotrimo detaljnije značajke sadržaja takve pasmine:

 1. Pas vam treba sustavno cijepiti protiv bolesti i parazita.
 2. Minijaturni šnaucer mogu se hraniti posebnom hranom i prirodnim proizvodima.
 3. Češalj kućni ljubimac treba barem jednom tjedno i kupa se po potrebi pomoću posebno dizajniranog sapuna za pasminu.
 4. Konstantno trebate očistiti ljubimcu oči, uši i anus.
 5. S takvim psom treba puno komunicirati: igrajte se, razgovarajte i vodite u šetnju.
 6. Minijaturni šnaucer zahtijeva redovito hodanje: najmanje dva do tri puta dnevno. Trajanje tih šetnji mora biti najmanje jedan sat..

S jedne strane, ta pravila nisu složena, ali moraju se strogo poštivati, tada će ljubimac biti zdrav i vedar.

Patuljastog ljubimca ni u kojem slučaju ne smijete vezati ili držati u kavezu.

Trening i karakter pigmejskog šnaucera

Ovo je vrlo inteligentan pas, kojeg je lako dresirati..

Kućni ljubimac ne smije se kažnjavati, tući i vikati na nju - glavno pravilo pri samoukom šnauceru.

Nastavu treba započeti što ranije, tada rezultat neće dugo čekati. Šnauceri ponekad mogu pokazati karakter, pa ne biste trebali štedjeti vrijeme i trud za poduke. Do jedne godine pas će naučiti izvršavati osnovne naredbe i trikove.

Za profesionalno osposobljavanje, kućni ljubimac se može poslati u posebnu klupsku školu, gdje će, pod nadzorom iskusnih voditelja i uzgajivača pasa, zwerg postati izvrstan pratitelj.

S takvom pasminom, vlasnik ne bi trebao pokazivati ​​neodlučnost i popuštati u obrazovanju, jer ti psi imaju određenu volju.

Radi stručnog usavršavanja, kućni ljubimac se može poslati u posebnu školu-klub
Radi stručnog usavršavanja, kućni ljubimac se može poslati u posebnu školu-klub

Zwerg zdravlje

Nažalost, minijaturni je terijer sklon nasljednim bolestima. Simptomi se vide kod odraslih, a rijetko i kod štenaca, što otežava terapiju.

Često se nalaze:

 1. Atrofija mrežnice.
 2. Perut i šuga.
 3. Alergije.
 4. Kamenje u bubrezima.
 5. Prostatitis.
 6. Cistitis.
 7. Bolest jetre.
 8. Gljivične infekcije.
 9. Konjunktivitis.
 10. Novotvorine.
 11. Dijabetes i drugi.

Te i druge bolesti mogu nastati kao rezultat urođenih patologija, te kao rezultat nepravilne prehrane, njege, šišanja i još mnogo toga..

Za prevenciju, životinja treba cijepiti: štenad treba cijepiti u dobi od dva mjeseca, a opet sa tri mjeseca. Prije cijepljenja mora se izvršiti nagrizanje parazita. Odrasli se psi cijepe jednom godišnje.

Nakon cijepljenja pas može osjetiti slabost i apatiju, oticanje ili neobično ponašanje - kako biste umanjili rizike, ne morate ići kući odmah nakon završetka cijepljenja.

Koliko je štene

Pas se može kupiti u uzgajivačnici ili od uzgajivača
Pas se može kupiti u uzgajivačnici ili od uzgajivača

Psa možete kupiti u uzgajivačnici ili uzgajivača. Cijena ovisi o naslovu roditelja, čistoći legla, boji, odsutnosti bolesti i odstupanjima..

Cijena šteneta kreće se od 25 000 rubalja. do 45 000 rubalja. Rijetko od pojedinaca možete pronaći cijenu od 9000 rubalja. ali ovdje biste trebali biti oprezni kako biste provjerili sve dokumente i potvrde za psa.

Na primjer, minijaturni šnaucer se može kupiti u sljedećim vrtićima:

 • Zvjezdani san, Moskva;
 • Algris, Moskva;
 • Elkost, Moskva;
 • Ruski Assortik, Sankt Peterburg i drugi.

Kada kupujete, morate pažljivo provjeriti sve dokumente i medicinsku dokumentaciju, pregledati štene na odstupanja i brak.

Uzgojne značajke

Proces uzgoja mini šnaucera naporan je i skup postupak. Ne biste trebali očekivati ​​veliku zaradu, jer je teško natjecati se s velikim uzgajivačnicama, a parenje i uzgoj štenaca zahtijeva ulaganje.

Minijaturni šnaucer relativno je nepretenciozan pas, ljubaznog karaktera, voli djecu.

Razigrani su i pametni. Izvrstan je izbor za apartmane i kuće, šnaucer je prije svega prijatelj i pas pratilac. Ovi su psi domaći, ali unatoč tome lako podnose umjerenu hladnoću i loše vrijeme zbog svoje guste poddlake..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako