4 Pasmine pasa lapdog - detaljan opis

Psi pasmine lapdog

U ovom članku ću vam reći o uvjetima držanja i skrbi za pse pse pse i opisati vrste: malteški, bišon frize, bolonjez, ruski obojeni. Dat ću opis i kako izgledaju, reći ću vam o liku. Slažu li se s drugim životinjama i djecom. O bolestima kojima su skloni.

Ove su mačke kraljevi cijenili od davnina. Nije poznato gdje su se i kada pojavili. Feničani su psa prvi put primijetili, pet stoljeća prije Krista, na otoku Malti. Otuda i naziv malteški lapdog. Postoji verzija da je prije nekoliko tisuća godina pasmina uzgajana u drevnom Egiptu..

U početku su se koristili za ubijanje glodavaca, no nakon nekog vremena postalo je moderno u kući držati pseće pse..

Opći opis pasmine pasje pasmine

Sve vrste lapdoga, osim ruskog, imaju bijelu vunu..

Glava je okrugla, izražen je prijelaz iz njuške u frontalni dio. Nos je velik crn. Oči su velike i tamne boje. Viseće uši.

Tijelo je četvrtasto, vrat tanak, prsa široka, a rebra izbočena. Sapi su široke, trbuh uvučen. Noge su kratke, ali jake, rep gotovo leži na leđima. Lapdogovi žive i do 15 godina.

Popularne vrste

Bichon Frize

Bijela, kovrčava kosa. Pametni psi. Bišoni potječu od vodenog španijela. U rastu dosežu 25 cm. Uzgajani su za kraljevske članove.

Bolonjez

Težina 4-7 kg, visina 20-30 cm. Za uzgajanje pasmine prešli su malteški s patuljastim pudlom. Dlaka je blago valovita. Stidljiv i ljubomoran.

malteški

Teški su 3-4 kg, narastu do 25 centimetara. Boja malteški bijela ili slonovača. Dugodlaka, bez uvojaka.

Znatiželjni i uživajte u dugim šetnjama.

Ruske boje

Ruski obojeni lapdog
Ruski obojeni lapdog

Rast doseže 20-24 cm, težina do 5 kg. Pasmina je uzgajana od Shih Tzua, Lhasa Apsoa i francuskog lapdoga. Na licu nema puno vune. Hardier od ostalih. Boja: smeđa, crna, siva ili bež, bijela se odbacuje. Kaput je dugačak, uvija se od svijetlih uvojaka do uvojaka.

Skladan, brzoplet, jako vezan za osobu.

Sve vrste, prikazane kao pratitelji.

Pravila njege i održavanja

Odlazak ne zahtijeva puno truda ako nema želje za sudjelovanjem na izložbama. Dlaka bi trebala biti čista, bez zapetljavanja, zato svakodnevno češljajte psa.

Slickeri štete koži. Upotrijebite pseće češljeve za češljanje i rukom raspetljajte pramenove. Možete ga skratiti, ostavljajući duljinu na glavi, nogama i repu, to će olakšati njegu. Vuni treba dugo da naraste, tako da se ne biste trebali zanositi.

Potrebno je obrezati anus i jastučiće šapa. Na tim se područjima kosa češće zapetljava. Nije potrebno rezati na glavi. Da vam ne bi stali na put i ne ušli u oči, učvrstite gumicom. Dotjerivači će vašeg ljubimca ošišati u skladu s pravilima.

Perite jednom tjedno, a šape nakon svake šetnje. Nakon pranja obrišite mekanim ručnikom, osušite sušilom za topli zrak. Za pranje koristite šampone i regeneratore.

Možete sami rezati kandže ili otići u veterinarsku kliniku. Izrežite ih i podnesite jednom u dva tjedna. To je lakše učiniti nakon pranja..

Preporučljivo je dlaku lapdoga sakupljati u rep.
Preporučljivo je dlaku lapdoga sakupljati u rep.

Kosa i nečistoća u očima izazvat će upalu, pa kosu povucite natrag u rep. Neka i vaše uši budu čiste..

Sve su životinje sklone obrazovanju zubni kamenac. Stoga četkajte zube najmanje tri puta tjedno. Zanemarivanje oralne higijene dovest će do bolesti desni i gubitka zuba.

Za malu djecu koristite mekane četke. Pasta za zube za pse. Na postupak je potrebno navikavati od malih nogu i postupno.

Pravila hranjenja

Lapdogovi nisu izbirljivi u hrani, ali pravilna prehrana osigurat će im zdravlje..

Hrana je prikladna i prirodna i suha.

Prirodno uključuje:

 • piletina ili govedina, kuhano ili sirovo meso;
 • kaša - riža, zobene pahuljice, heljda;
 • jednom tjedno jaje;
 • povrće i voće.

Suha hrana i konzervirana hrana samo vrhunska.

Štenadima je hrana potrebna topla, s vitaminima i mineralima. Suhu hranu namočite u toploj vodi. Mlijeko često uzrokuje probavne smetnje, pa dajte kefir, fermentirano pečeno mlijeko, jogurt, svježi sir.

Zabranjeno je hraniti pse:

 • kobasice
 • slatkiši
 • griz
 • prekrupa od ječma
 • bijeli kruh
 • tjestenina
 • krumpir
 • kosti

Želudac ga loše probavlja, a na te se proizvode pojavljuju alergije.

Neke se namirnice želudaca slabo probavljaju
Neke se namirnice želudaca slabo probavljaju

Za trudne pse - tri ili četiri obroka dnevno.

Štenad do jednog i pol mjeseca jedu 6 puta dnevno, sa 3 mjeseca 5 puta, sa 5 mjeseci 4 puta. Hranite kao odrasle osobe godišnje, 2 puta dnevno. Stalno im treba voda. Bolje je davati meso navečer.

Kao i drugi psi, lapdogovi mole za hranu, nemojte sami davati ono što jedete. Nezdravo je.

Za i protiv

Ova slatka stvorenja osjećaju se prevelikom, ne boje se maltretirati velike pse. Osim Bichona, ne voli maltretirati.

Postupajte s ljubimcima s ljubavlju i poštovanjem, boljeg prijatelja nećete naći nigdje. Psi žure da zaštite vlasnika, ne obraćaju pažnju na dimenzije počinitelja.

Lapdogovi hvataju čovjekovo raspoloženje, oni sve razumiju.

Ako želite samoću, pas će to razumjeti i neće mu se nametati, samo sjednite do njega. Slažu se s djecom, ali ne vole grube odnose. Stoga, ako obitelj ima djecu mlađu od 7 godina, budite strpljivi kod uspostavljanja šteneta.

Prednosti pasmine: smiješno, druželjubivo, ostaju djeca i u starosti. Lapdogovi se slažu s ostalim stanovnicima domaće faune, lako ih je trenirati.

Protiv: dotjerivanje, osjećajno i ljubomorno, glasno lajte.

Kako pravilno obrazovati

Štenad se može trenirati od 8 tjedana u obliku igre. Ne kažnjavajte, samo nagradu za izvršenje naredbe. Moraju jasno razumjeti što je dopušteno, a što nije..

Socijalizacija je važna za obrazovanje. Stoga je bolje trenirati u klubu, s drugim životinjama..

Ne grdite, to će samo zastrašiti bebu. Skrivat će se i usratiće se na mjestima na kojima je teško vidjeti lokvu. Strpljenjem i ustrajnošću postignite rezultate u kratkom vremenu.

Imaju jak imunitet. Bolesti su rezultat nepravilne njege i održavanja. Izdržljiv, lako prilagodljiv bilo kojoj klimi, jak, ali bolesti nije pošteđen.

Kandže uzrokuju ozljede, praćene upalom, ako se ne režu na vrijeme. Često postoje bolesti: iščašenje zgloba koljena, bolesti srca, očne bolesti. Kongenitalna patologija kralježnice, gluhoća.

Za referencu. Primijetivši da kućni ljubimac šepa ili boli u očima, postao je letargičan, liže nos i traži samoću, hitno ga odvedite liječniku. Ne bavite se samo-lijekovima.

Prevencija je cijepljenje i njega. Pravilna prehrana, higijena, šetnja utječu na zdravlje pasa.

Gdje i po kojoj cijeni kupiti štene

Cijena se kreće od 18 - 80 tisuća rubalja, ovisno o tome gdje, od koga kupujete. Trošak se može smanjiti ako prihvatite odbijanje. Napokon, ako sebi uzmete plišanu životinju i ne sudjelujete na izložbama, u čemu je onda razlika.

Iznos uključuje potvrde i rodovnicu. Naravno, moguće je i bez dokumenata, ali ne postoji jamstvo čistokrvnosti. Iznos će se povećati ako su proizvođači prvaci. U regijama je jeftiniji za 20-30 posto.

Zdravi pas, plemenita krv, kupujte u vrtićima ili klubovima, ovdje ne varaju.

Uzgajivači daju: Potvrdu Ruske kinološke federacije, pečat, karticu o cijepljenju, veterinarska putovnica. Za štene je instaliran mikro čip.

Lapdog je rasni pas s individualnim karakteristikama. Ova plišana bića prikladni su suputnici i odani prijatelji.

Trebaju puno pažnje i brige. Za psa nema vremena, bolje razmislite trebate li dobiti kućnog ljubimca. Svaka pasmina treba brigu, ona su živa bića kojima je potrebna pažnja i ljubav.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako