6 Najboljih kapi protiv buha i krpelja za pse

Pas svrbi od buha

U današnjem članku želim razgovarati o kapima protiv buha za pse. Iznijet ću ocjenu kapi prema kvaliteti. S početkom ljeta postoji opasnost od hvatanja ovih opasnih parazita u bilo kojoj šetnji. Srećom, postoje moderna rješenja koja su sigurna za naše čupave prijatelje i za nas, njihove vlasnike. Reći ću vam koje aktivne tvari mogu biti u sastavu i što od njih očekivati. Koje su kombinacije moguće u komercijalno dostupnim pripravcima. Uzet ću u obzir kontraindikacije kako liječenje ne bi naštetilo ljubimcu.

Značajke anthelmintičkih lijekova

Na najmanji nagovještaj neželjenih gostiju, hitna potreba poduzeti akciju, buhe se vrlo brzo razmnožavaju, a čovjeka ugrize jednak apetit kao i njegov ljubimac.

Čak i domaći pas može imati buhe
Čak i domaći pas može imati buhe

Pranje posebnim insekticidnim šamponima može izazvati alergijske reakcije, salivaciju i povraćanje. Sprej raspršen po cijeloj dlaci, ali ako ga pas liže, moguća su malaksalost i mučnina. Ogrlice su otrovne. Prašci iz veterinarske ljekarne su jeftini, ali liječenje traje dva tjedna, a tablete neće potpuno eliminirati parazite i prouzročiti probavne smetnje

Najbolji izbor za liječenje pasa iz ektoparaziti - kapi na grebenu.

Za bolji učinak kapi i izbjegavanje predoziranja, rješenje problema mora biti sveobuhvatno..

Buhe skaču po cijelom podu, pa se mora tretirati insekticidom visine do pola metra. Morat ćete baciti posteljinu i pseće igračke. Operite sve tkanine u sobi u vrućoj vodi ili na pari, usisajte tepihe. Buhe na samom psu moraju se neutralizirati insekticidom. Najbolji izbor za preradu - kapi na grebenu.

Kapi odmah oslobađaju životinju od insekata i vrlo su jednostavne za upotrebu. Cijena je pristupačna, pogotovo ako uzmete u obzir dugoročnu akciju. Djeluju ne samo na buhe, nestat će i krpelji, uši i drugi paraziti.

Kako odabrati kapi na grebenu od buha za pse

Glavni kriteriji za odabir kapi su učinkovitost, sigurnost za životinju i cijena..

Kapi protiv buha za pse i štenad najučinkovitiji su tretman za ektoparazite u dlaci
Kapi protiv buha za pse i štenad najučinkovitiji su tretman za ektoparazite u dlaci

Činjenica je da se buhe vrlo brzo naviknu na insekticide i prestanu na njih reagirati. Stoga su potrebna različita sredstva da ih se riješimo. U modernim lijekovima koristi se nekoliko komponenata za zajamčeni rezultat, s različitim principom djelovanja i snagom uništenja.

  • moksideksin je polusintetska tvar koja djeluje na širok spektar parazita
  • selamektin - djeluje na širok raspon parazita, izvrsnu podnošljivost životinja
  • fipronil - paralizira insekte, ali brzo se naviknu
  • diazinone - uzrokuje opijenost kod pasmina pasa bez rezervi masti, poput goniča
  • piretrini - prirodne tvari, ne izazivaju ovisnost
  • piretroidi - sintetski analozi piretrina - permetrin, fenotrin, etofenproks. Odlikuje ih produženo razdoblje valjanosti.
  • Imidakloprid ili klotianidin su derivati ​​nikotina. Snažan učinak na insekte u kombinaciji s niskom toksičnošću za pse

Princip rada

Aktivni sastojci različitih kapi protiv buha imaju slično načelo djelovanja. Njihova je osobitost raspodjela preko kože životinje, akumuliraju se u dermisu, lojnim žlijezdama i folikulima dlake, odnosno u staništu buha, bez dubljeg prodiranja. Ti blagi neurotoksini blokiraju prijenos živčanih impulsa u tijelu malih insekata. Paralizirane buhe brzo umiru.

Kapi se obično primjenjuju na grebenu pasa
Kapi se obično primjenjuju na grebenu pasa
Ako se doza prekorači, sredstvo može ući u krvotok i izazvati nelagodu! Na najmanju sumnju trebate kontaktirati veterinara.

Nakon ispitivanja sastava, morate odabrati alat koji je prikladan za pasminu pasa i koji nije izazivao ovisnost od prošle upotrebe. Nužno je provjeriti hoće li naštetiti kuji koja doji ili štenadima koji će se uskoro roditi.

Kapi se mogu dozirati prema veličini i težini životinje. Nanose se na kožu grebena i gornjeg dijela leđa, šireći kosu, osim na područjima s oštećenjima - ogrebotinama, ugrizima. Glavna stvar je da se pas ne može lizati na tim mjestima..

Najbolje kapi protiv buha

Advantix

Advantix
Advantix

Advantix - aktivni sastojci su imidakloprid i permetrin. Ne ulazi u krv. Akcija je dugotrajna, pas je zaštićen od buha dva mjeseca nakon primjene, a do mjesec dana od krpelja, komaraca i muha.

Cijena - 397 rubalja

Ne preporučuje se u trudnoći i za štenad mlađe od 2 mjeseca.

Frontline

Frontline
Frontline
Cijena 612 rubalja.

Frontline - na bazi permetrina i fipronila, odobreno za trudnice i dojilje, kao i štenad.

Hartz Ultra Guard

Hartz Ultra Guard
Hartz Ultra Guard

U sastavu fenotrina. Ne izaziva ovisnost, ali se ne preporučuje trudnim psima, dojiljama, starim i oslabljenim psima, kao ni štenadima mlađim od 3 mjeseca.

Tvrtka je obustavila puštanje kapi, prilikom kupnje obavezno provjerite datum isteka!

Leopard

Leopard
Leopard
Cijena 70 rubalja.

Leopard - na osnovi fipronila postoji u različitim dozama, postoji doza za štenad.

Uporište

Uporište
Uporište
Cijena 550 rubalja.

Koristi se u dobi od šest tjedana, moguće je za trudnice i dojilje. Aktivni sastojak - selamektin.

Beafar

Beafar
Beafar
Cijena 230 rubalja.

Brzo djelujući pripravak na bazi diazinona, nije prikladan za dojeće, trudne, štenad, mršave pse i pse mršave konformacije.

Cijena je izračunata za jednu pipetu (jedan nanos) za psa teškog 10-20 kilograma.

Problem buha osjeća se svakog ljeta, lako ih je uhvatiti u šetnji, a čak ih i osoba može dovesti kući na vlastitim cipelama. Nemojte čekati da skaču po kući. Suvremena sredstva omogućuju vam da ih se riješite i prije nego što se pojave. Proizvođači kapi protiv parazita razvili su široku paletu zaštitnih proizvoda. Pronađite pravu za svog četveronožnog prijatelja i provedite bezbrižno ljeto!

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako