Sheba - tajna zavođenja vaše mačke

Kada biramo hranu za svog ljubimca, želimo biti sigurni da mu dajemo jelo od zdravih i prirodnih proizvoda. Stoga, pri kupnji konzervirane hrane ili suhog proizvoda, ne škodi pažljivom proučavanju sastava i saznavanju više o proizvođaču. Sada ćemo pogledati hranu za mačke Sheba, mišljenja veterinara i analizu njezinog sadržaja, kao i recenzije onih koji su već probali ovaj proizvod..

Mars kao multinacionalna tvrtka ozbiljno shvaća proizvodnju hrane za životinje. Korporacija proizvodi hranu za četveronožne kućne ljubimce od 1938. godine, a danas je jedna od najpopularnijih marki Mačja hrana. Međutim, vrhunska hrana pod nazivom Sheba tek je nedavno izašla na tržište. 1985. godine ovaj se proizvod pojavio na policama njemačkih i švicarskih trgovina. Marka je počela rasti i nakon deset godina počela se tražiti u cijeloj Europi.

Sada se tržište prodaje proširilo, a premium hrana se pojavila u Australiji i Rusiji. Kod nas Sheba proizvodi imaju dobre kritike i smatraju se kvalitetnijom hranom. Proizvodni pogoni tvrtke nalaze se na Tajlandu, gdje stručnjaci pažljivo prate sve faze proizvodnje. Znanstvenici iz Waltham Research Centra daju savjete o sastavu i proizvodnji hrane za životinje. Ovaj centar postoji više od 50 godina i zapošljava stručnjake iz područja zoologije, biokemije i prehrane.

Kako bi učvrstila svoj vrhunski status u hrani za mačke, Sheba je objavila oglas u kojem glumi holivudska slavna Eva Longoria. Pozivanje zvijezde dovoljno je rijetko u ovoj vrsti oglašavanja da je taj potez Shebu automatski povisio iznad konkurencije. No potrošača ne zanima toliko lijepa ambalaža i marka koliko sastav.

Ova marka proizvodi isključivo vlažnu hranu. Za razliku od hrane ekonomske klase, Sheba konzerve i vrećice sadrže prirodno meso. Budući da kućni ljubimac mora primati proteine ​​životinjskog podrijetla, tvrtke koje se pozicioniraju kao „premium“ jednostavno su dužne uvrstiti komade mesa u konzervu. Istina, ako vjerujete u ambalažu, unutra ćete pronaći samo 20% životinjskih proteina..

Recenzije veterinara o ovoj hrani prilično su pozitivne - konzervirana hrana sadrži prirodne proizvode, u sastavu nema biljnih bjelančevina i soje. Sadrži i vitamine i hranjive sastojke koji su korisni za mačje tijelo. U konzerviranoj hrani možete pronaći:

 • vitamin E, koji je uključen u procese regeneracije tkiva;
 • biljne masti zbog kojih je dlaka sjajna;
 • Taurin, koji održava zdravo srce, vid i gastrointestinalni trakt;
 • omega kiseline, koje normaliziraju mnoge životne procese u tijelu.

Sheba sorte hrane

Unatoč svom dugom postojanju, ova tvrtka nema veliku raznolikost hrane za životinje. U osnovi su to konzervirana hrana u limenkama ili mokra hrana u paucima - hermetički zatvorene vrećice. I konzervirana hrana i vrećice imaju malu količinu: dio je namijenjen jednom obroku. To je vrlo povoljno, jer svaki put kada otvorite novi paket, svom ljubimcu date svježu hranu.

Ova marka ima tri linije hrane: Užitak u paucima i konzerviranu hranu Classic i Fusion. Sve ove vrste hrane namijenjene su odraslim mačkama i mačkama. Za mačiće, ova konzervirana hrana nije namijenjena, jer ne postoji specijalizirana hrana, na primjer, za sterilizirane mačke. Dakle, ako odlučite svog ljubimca liječiti Sheba konzerviranom hranom, zamolite svog veterinara za savjet. No, pregledi vlasnika mačaka pokazuju da, općenito, zdrave balee rado jedu dio hrane, a neke mačke traže dodatke..

Proizvođač obećava da unutar pakiranja nećete naći soju, umjetne boje i konzervanse. Iako neki posjetitelji tematskih foruma o mačkama primjećuju da se umjetni aditivi još uvijek nalaze u konzerviranoj hrani. Pri otvaranju pakiranja osjeti se jak miris. To je uočljivo i po reakciji tetrapoda na hranu: čak i izbirljive mačke pohlepno nasrću na hranu, čak i ako to prije nije primijećeno..

Vrijedno je napomenuti da su vrećice tri puta skuplje od konzervirane hrane. Ova razlika opravdana je bogatijim sastavom mesa iz konzervirane hrane. Iako ograničena u pogledu specijalne hrane, Sheba ima široku paletu okusa. Pogledajmo detaljnije kakav asortiman nudi ova tvrtka..

Tablica vrsta konzervirane hrane

Feed serijeVrsta konzervirane hraneStruktura
Pauk zadovoljstvoS pastrvama i škampimaKoličina mesa i iznutrica: ne manje od 4% svake kozice i pastrve
Patka i piletina Količina mesa i iznutrica: 30% pačjeg mesa i najmanje 4% piletine
 Govedina i janjetinaMeso i iznutrice: 30% govedine i 5% janjetine
 S tunom i lososomKoličina mesa i iznutrica: 4% svake tune i lososa
 Konzerve ClassicKoktel od tune i škampaKoličina mesa i iznutrica: 45% tune i 5% škampa
Saute od pilećih prsaKoličina mesa i iznutrica: 50% pilećeg fileta
Sočna tuna u umakuKoličina mesa i iznutrica: 50% tune
Fusion konzervirana hranaPiletina s govedinom u umaku TogliataKoličina mesa i iznutrica: 40% piletine i 4% govedine
Piletina s puretinom u umaku TournedoMeso i iznutrice: 40% piletine i 4% puretine

Kao što vidite, serija mokre hrane kod pauka ima najveću raznolikost okusa. Ova se serija smatra cjelovitom, odnosno ova hrana u potpunosti zadovoljava sve potrebe mačjeg tijela za hranjivim tvarima. I, iako u mokroj hrani nema toliko mesa (od 4% do 30%), proizvođač osigurava da proizvod sadrži dovoljno vitamina i minerala. Odnosno, morate shvatiti da unutra nema cijelih komada mesa (posebno za plodove mora), ali postoje proizvodi koji mački trebaju. Proizvođač također osigurava da mokra hrana ne sadrži soju i umjetne konzervanse..

Sheba hrana u obliku konzervirane hrane ima laskavije kritike, jer je u takvom pakiranju puno više mesa (do 50%). Treba napomenuti da su troškovi ove vrste hrane prikladni: tri puta skuplji od proizvoda ove marke u vrećici. Sam proizvođač ne savjetuje da se u hranjenju mačke ograničava samo na konzerviranu hranu, već da ih koristi kao poslasticu ili nagradu. S obzirom na to da će mački trebati 5 takvih pakiranja dnevno kako bi se zasitila, ove su preporuke sasvim razumne..

Prednosti i nedostaci hrane za životinje

Rezimirajući, želio bih reći da je Sheba hrana sasvim u skladu s premium kategorijom. Među sličnim vrstama hrane za mačke, predstavljenoj u supermarketima, Sheba ima prirodniji i bogatiji sastav. Dakle, među prednostima ove marke hrane su sljedeće:

 1. Korištenje svježih, smrznutih sastojaka;
 2. Prisutnost prirodnog mesa;
 3. Nježna obrada mesa i ostalih proizvoda, omogućujući maksimalno očuvanje vitamina;
 4. Prisutnost tvari neophodnih za održavanje zdravlja vašeg ljubimca. Tu spadaju: vitamini A, E, taurin, nezasićene masne kiseline, vlakna;
 5. Hrana se lako probavlja, što je dobro za probavu mačaka;
 6. Konzervirana hrana prodaje se gotova za jelo, što vlasnicima uvelike štedi vrijeme;
 7. Prihvatljiva cijena.

Unatoč mnogim prednostima, Sheba ima i nedostataka. Ako odlučite kupiti gotovu hranu, morate biti važni za i protiv..

 1. Proizvedeno samo kao mokra hrana, tvrtka ne proizvodi suhu hranu.
 2. Nema specijaliziranih serija liječenja.
 3. Pogodno samo za odrasle mačke i mačke stare 1 godinu.
 4. Paketi velikog volumena se ne proizvode, što znači da neće biti moguće uštedjeti na kupnji. S druge strane, ovu je stavku teško pripisati nedostacima, jer će ljubimac svaki put dobiti novi dio.
 5. Nizak udio mesa u paucima (do 30%).
 6. Prejak miris, što ukazuje na prisutnost mirisa.

Video "Sheba ili gurmanska konzervirana hrana za mačke"

Stručnjaci će vam reći o kriterijima za odabir mokre hrane za kućne ljubimce.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako