Eukanuba hrana za pse

Eukanuba za pse prvi je put predstavljena 1969. godine u Sjedinjenim Državama, a kritike su o njoj bile gotovo oduševljene jer je ovo prvi put da su životinjski proteini ugrađeni u osnovu suhe prehrane. Do 1999. zaštitni znak pripadao je tvrtki Iams koja je prodana divu Procteru & Kockanje. Čitavu globalnu zoološku zajednicu 2014. šokirala je vijest o kupnji marki Eukanuba, Iams i Natura od strane druge megakorporacije - Mars Inc.

Zbog činjenice da Mars Petcare proizvodi dio industrijskih obroka za kućne ljubimce u Rusiji, posvuda su se počele pojavljivati ​​negativne kritike o hrani za pse Eukanuba. Inače, proizvodnja je organizirana u pogonu Royal Canin u moskovskoj regiji. Službena web stranica navodi da su obroci ove marke super premium klase. Kupci se žale na pogoršanje kvalitete proizvoda i napominju da je sastav pseće hrane Eukanuba proizvedene u Europi za svoje tržište i ruske koja se ovdje prodaje potpuno drugačiji..

Školski kontakti su ovdje - https://vk.com/eukanubarussia

Domet

Cjelokupni popis proizvoda ove marke sastoji se od 55 predmeta suhe hrane za pse Eukanuba. Proizvođač je podijelio sve prehrane u nekoliko kategorija, uzimajući u obzir sve faze razvoja životinja: za štenad, odrasle i za starije pse. Osim toga, vlasnik ima mogućnost odabrati vrstu hranjenja, počevši od težinske kategorije kućnog ljubimca, a malim psima nudi se hrana za pse malih pasmina Eukanuba (do 10 kg) i minijaturne veličine (do 4 kg), ostatak - više poznate mogućnosti - za srednje i velike životinje.

Također smo se pobrinuli za četveronošce s posebnim prehrambenim potrebama, postoje dijete koje poboljšavaju probavni proces, stanje kože, funkciju zglobova i normaliziraju težinu. Također, marka Eukanuba proizvodi hranu za pse kojima je potrebna visokoenergetska hrana: Eukanuba Jogging & Spretnost i Eukanuba rade & Izdržljivost. Uz sve, još uvijek postoji prehrana za deset različitih pasmina i osam pozicija veterinarske linije.

Analiza sastava krme

Naravno, takav širok izbor dijeta podrazumijeva raznolik sastav Eukanuba suhe pseće hrane. U jelovniku ove marke, pretežna većina formula temelji se na piletini, ali postoji nekoliko pozicija s janjetinom i rižom, pa čak i s lososom. Na našim očima bila je hrana Eukanuba za pse bilo koje pasmine starije od godinu dana losos i riža.

Upoznajmo se s općom analizom hranjivih sastojaka (podaci preuzeti sa službenog web mjesta marke u Ruskoj Federaciji):

Protein23%
Masti14%
Celuloza2,3%
Sirovi pepeo6,2%
Vlažnost8%

Rezultat je vrijedan super vrhunske hrane. Nema se na što prigovoriti, svi stavovi govore o dobro uravnoteženoj prehrani, samo jedno "ali" je nizak postotak vlakana, obično bi ta brojka trebala biti 2 puta veća.

Ova suha hrana za pse Eukanuba sadrži sljedećih pet najboljih sastojaka:


 • liofilizirana piletina i puretina;
 • losos - 14%;
 • riža - 14%;
 • kukuruz;
 • sirak.

Odmah je upečatljiva činjenica da je u prehrani "losos i riža" na prvom mjestu "piletina i puretina", a samo 14% samog lososa. Čini se da je proizvođač bio malo lukav i ovo je ime samo dobar marketinški trik..

Protein

Prvi sastojak jedan je od najboljih izvora životinjskih bjelančevina, dobro se apsorbira, a sam postupak sublimacije omogućuje vam očuvanje svih korisnih i hranjivih sastojaka u mesu. Bez sumnje, ova se komponenta može smatrati plusom hrane.

Broj 2 je losos, vrijedan dobavljač visokokvalitetnih proteina i zasigurno vrijedan sastojak. Istodobno se postavlja pitanje: svježe ili suho meso lososa? Napokon, to su dvije velike razlike. Nakon kuhanja svježeg lososa, njegova će se količina smanjiti, što znači da će se položaj na popisu sastojaka pomaknuti puno niže..

Također, suho cijelo jaje uključeno je u sastav hrane za pse Eukanuba, unatoč činjenici da njegov masni udio nije naznačen, ovaj sastojak također sadrži životinjske proteine ​​i koristan je za životinjsko tijelo.

Ugljikohidrati

Treće do šesto mjesto, u nizu: riža, kukuruz, sirak i ječam. Četiri žitarice odjednom i dobavljač brzih ugljikohidrata. Naravno, kao takav, neće donijeti štetu tijelu kućnog ljubimca, ali neće biti ni koristan. Štoviše, ugljikohidrati s visokim glikemijom povećavaju šećer u krvi i, prema tome, mogu uzrokovati pretilost ili izazvati dijabetes.

Jedina iznimka u ovom slučaju je sirak, bez glutena..

Masti

Još jedan pokazatelj kvalitete prehrane kućnih ljubimaca je izvor masti. Ova suha hrana za pse Eukanuba sadrži tri vrste masti: ribu (od lososa), kukuruzno ulje i životinjsku mast. Među njima će samo lososovo ulje koristiti tijelu, zahvaljujući omega kiselinama koje sadrži. Biljna mast - slabo se apsorbira kod pasa, a životinjska masnoća potpuno je sumnjiva komponenta.

Preostali sastojci

Prilično kontroverzne recenzije veterinara o hrani za pse Eukanuba uzrokuje takav sastojak kao što je suha pulpa šećerne repe. Neki ga smatraju beskorisnim jeftinim sastojkom, dok drugi pulpu repe smatraju važnim izvorom vlakana za zdravu probavu..

Drugi kontroverzni sastojak je hidrolizat životinjskih proteina. Proteini se nakon procesa hidrolize bolje i brže apsorbiraju. No, kad je izvor podrijetla proteina nepoznat (kao u našem slučaju), teško je procijeniti blagodati takve komponente..

Pas i hrana Eukanuba

Sve prednosti i nedostaci hrane

Sad ćemo sažeti sve prednosti i nedostatke hrane za pse Eukanuba.

Prednosti

 • visokokvalitetni izvori životinjskih proteina;
 • ne sadrži pšenicu, soju;
 • postoje vitamini i minerali;
 • veliki izbor hrane za životinje.

nedostaci

 • višak žitarica (kukuruz, riža, ječam);
 • nedostatak voća, povrća, začinskog bilja;
 • prisutnost komponenata upitne kvalitete.

Recenzije feedova

Prikupili smo sve vrste recenzija o hrani za pse Eukanuba i od kupaca i od veterinara za 2016., uzimajući u obzir činjenicu da se dio asortimana proizvodi u Rusiji. Dalje ćemo analizirati najreprezentativnije od njih..

Povratne informacije kupaca

Vlasnici pasa rado dijele svoje dojmove o ovoj marki. Na zooforumima postoje i zadovoljne i kategorički negativne izjave o suhoj hrani za pse Eukanuba, čiji su pregledi navedeni u nastavku:

Marina, vlasnica mopsa Charlie:

“Psa hranim suhom hranom cijeli život (već 5 godina), od čega 4 godine sjedim na Eukanubi. Sve je bilo u redu, ali nedavno su počeli i zdravstveni problemi. Otišli smo do veterinara i od njega sam saznao da se promijenio proizvođač naše hrane, ali ime je ostalo. Savjetovao mi je da promijenim način prehrane, sada ću odabrati nešto drugo "

Vlasnica fox terijera Natasha:

“Kad smo kupili Foxa, uzgajivač je dao paket Eukanube. Na internetu sam proučavao informacije o hrani za štenad Eukanube - recenzije nisu bile baš dobre i odlučio sam prebaciti na drugu. Beba se toliko uzrujala da smo se vratili staroj hrani. Zasad je sve u redu, a "zahod" se popravio, pa neću više eksperimentirati s hranjenjem "

Recenzije hrane za pse Eukanuba

Recenzije veterinara

Stručnjak može pomoći u rješavanju sukobljenih podataka. Stoga smo proučavali recenzije veterinara o hrani za pse Eukanuba i saznali smo sljedeće:

Prehrana ove marke rijetko uzrokuje bolest kućnog ljubimca, međutim, ako životinja ima tendenciju na alergije, tada morate pažljivo odabrati hranu, jer gotovo sve Eukanuba prehrane sadrže piletinu;

Pri odabiru Eukanuba suhe pseće hrane, kritike drugih ljudi ne bi trebale biti glavna smjernica. Što se tiče hranjenja, sve je isključivo individualno, poput tijela životinje.

Troškovi

Cijena hrane za odrasle pse Eukanuba janjetina i riža:

1 kg720 RUR.
2,5 kg1450 RUR.
12 kg4870 RUR.

Suha hrana za pse malih pasmina Eukanuba Cijena obroka s piletinom:

0,8 kg430 RUR.
3 kg1180 RUR.
7,5 kg3040 RUR.
15 kg5500 RUR.

Proizvodi ove marke teško se mogu smatrati super premium kategorijom, ali bit će dobra alternativa prilikom prelaska s hrane za ekonomsku klasu.

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako