Mačja hrana mauricio

Nedavno se u trgovinama Dixy pojavila nova hrana za mačke iz Češke, Mauricio. Cijele kriške u umaku ili želeu dostupne su u steriliziranim paucima u pakiranju od 85 g i 100 g te u limenkama od 415 g. Tu je i suha hrana u obliku granula, pakirana u vrećice. Proizvodi se prodaju odvojeno i u kompletu, a također se široko distribuiraju putem promocija. Posebno je ekonomično pakiranje od 100 grama.

Mačja hrana Mauricio

Proizvod ima razne okuse:

 • govedina;
 • zec;
 • kokoš;
 • losos.

Pored proizvoda za odrasle mačke, linija uključuje Mauricio sterilisanu hranu za sterilizirane životinje.

Mačja hrana Maurizio

Ovisno o težini paketa, cijena male vrećice hrane Maurizio varira od 12 rubalja. do 25 rubalja. Pauci se mogu čuvati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Kao što je naznačio proizvođač, proizvod se neće pokvariti čak ni na temperaturi od + 35 ° C. Rok trajanja je 2 godine. Iako je proizvod pozicioniran kao proizveden u Češkoj, pakiranja nose ruski crtični kod. Možda je hrana pretpakirana i pakirana u Rusiji.

Struktura

Na ambalaži stoji da se hrana za mačke Mauricio sastoji od odabranih sastojaka, ne sadrži konzervanse i soju te jača imunološki sustav. Njegov sastav:

 • voda;
 • meso i mesni iznutrice;
 • riblji ukrasi i riblji proizvodi;
 • žitarice;
 • šećer;
 • vitamini (D3, E);
 • elementi u tragovima (cink, mangan, bakar, jod);
 • taurin;
 • biotin;
 • biljni sastojci;
 • ekstrakti biljnih bjelančevina.

Što se tiče postotka tvari, u konzerviranoj hrani omjer na 100 g proizvoda je sljedeći:

 • 82 posto vlage;
 • 8 posto sirovih proteina;
 • 4,5 posto masti;
 • 2 posto sirovog pepela;
 • 0,3 posto sirovih vlakana.

Mačka oblizuje usne

Čini se da ova hrana sadrži sve potrebne sastojke za zdravlje mačke: sjajnu dlaku, glatku kožu, oštar vid. Konkretno, mala količina bjelančevina više je pozitivan, a ne negativan čimbenik, jer višak ove komponente izaziva probleme s bubrezima u mačaka. Ali mnoga pitanja postavljaju meso, žitarice i šećer..

Što se tiče prvog, obično ova formulacija govori o sirovinama ne baš visoke kvalitete. Ako uzmete paketiće govedine, onda oni izravno sadrže samo 4%. Obično to nije meso, već pluća, kosti i druga iznutrica.

Kvalitetna hrana za kućne ljubimce, u pravilu, ne sadrži žitarice, jer su jaki alergeni, pa ih stoga ne percipiraju svi četveronožni ljubimci. A šećer je općenito štetan za mačke. Također nije potreban kao aroma, jer mačke ne opažaju slatke stvari. Također, ovaj proizvod sadrži vrlo malo minerala..

Stoga možemo zaključiti da Maurizio nije vrhunska hrana, već ekonomska klasa. Zapravo, to potvrđuje i njegov trošak. I samo pakiranje ne izgleda premium, jer je učinjeno prilično neoprezno: natpisi su jako izbačeni, neki od njih su izbrisani, što onemogućuje potpuno čitanje informacija. Za razliku od pakiranja skupe hrane, na poleđini vrećica Mauricio nema dupliciranog sastava
Mačja hrana Mauricio

Recenzije potrošača

Neke mačke vole Mauriciovu hranu. To se uglavnom odnosi na one životinje koje su navikle jesti Wiskas i Kiteket. Oni rado pojedu porciju. Drugi su, prema vlasnicima, sumnjičavi prema njemu, međutim, kao i sve novo. Treći, naviknuti na skuplju hranu, jednostavno je odbijaju..

Elena, ljubavnica polumjeseca

“Vidjela sam Dixie u trgovini i odlučila kupiti svom ljubimcu novu hranu Mauricio kod pauka. Odabrala sam okus s govedinom. Svidjelo se mojoj mački Sve je pojeo i oblizao posudu. Želim mu pokušati dati paketiće različitih okusa. ".

Andrey, vlasnik dvije sijamske mačke

“Moje životinje prilično su izbirljive u hrani. Odlučio sam ih razmaziti nečim novim i kupio hranu Maurizio u trgovini Dixie. Naveli su me da vjerujem da je ovo češki proizvod i čini se da je sastav prilično dobar. Davao je hranu svojim mačićima, ali oni nisu jeli. Morao sam sve nahraniti dvorišnim mačkama. Jeli su sa zadovoljstvom ".

Anna, ljubavnica sterilizirane mačke

“Nedavno sam naišao na mokru hranu za kastrirane mačke. Maurisio. Nikad ga prije nisam kupio, pa sam prvo pažljivo proučio sastav. Činilo mi se da ne odgovara premium klasi, jer sadrži malo proteina. Na vlastitu odgovornost i rizik, hranio sam svog ljubimca ovom hranom. Dala je malo, pojela je sve. Dat ću ga povremeno, za promjenu. Unatoč razumnoj cijeni, neću riskirati da mačku u potpunosti prebacim na ovu hranu ".

Mačja hrana Mauricio

Budući da hrana za mačke Mauricio nije široko dostupna, nisu svi veterinari naišli na nju. A oni koji to znaju, ne mogu dati nedvosmisleno pozitivne i negativne povratne informacije o tome kako ova hrana utječe na zdravlje kućnih ljubimaca..

Ipak, stručnjaci ga ne preporučuju koristiti kao glavnu prehranu. Suha ili konzervirana hrana za mačke Mauricio možete povremeno davati vašem ljubimcu kada želite diverzificirati mačji stol..

Nikolay, liječnik veterinarske klinike:

„Ne mogu dati jednoznačan odgovor na pitanja kupaca o Mauriciovoj hrani, jer se nedavno pojavila na našem tržištu i nema podataka o njenoj stalnoj upotrebi. Ali, sudeći po sastavu, mogu reći da on ne povlači premiju. Ne bih ga preporučio koristiti za redovno hranjenje. ".

Tatiana, veterinar s 5 godina iskustva:

"Hrani Mauricio sastav nije premium. Također ne mogu reći da je uravnotežen. S tim u vezi, ne preporučujem potpuno prebacivanje mačaka na nju. Ako se kućnim ljubimcima sviđa, može se povremeno davati ako nisu alergični na žitarice koje sadrži. ".

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako