Stride plus za pse

Stride plus je vitaminski kompleks povezan s hondroprotektorima. Zahvaljujući pažljivo odabranom sastavu, učinkovito se koristi za liječenje i prevenciju degenerativnih bolesti hrskavičnog tkiva kod životinja, kao i patologija uzrokovanih upalnim procesom. Prema uputama, Stride Plus može se koristiti za odrasle pse i štenad..

Stride plus za pse

 • hijaluronska kiselina;
 • hondroitin sulfat;
 • mangan;
 • glukozamin hidroklorid;
 • metilsulfanilmetan (MSM).

Punilo djeluje kao pomoćna tvar. U uputama proizvođač ne navodi što se koristi kao punilo..

Vitaminski kompleks proizvodi se u obliku sirupa. Gusta tekućina boje karamele koja je prilično slatkog okusa. Nema neugodan ili oštar miris, pa psi dobro jedu sirup. Pakiran je u polimerne bočice s poklopcem na vijak čiji volumen može biti 200 ili 500 ml. Bočica je upotpunjena ne samo uputama za uporabu, već i posebnim dozatorom koji se pričvrsti umjesto poklopca. Njegova prisutnost uvelike pojednostavljuje mjerenje potrebne doze..

Sirup Stride Plus za pse

Farmakološka svojstva

Nerijetko se događa da psi s godinama razvijaju degenerativne bolesti zglobova. Kućni ljubimci velikih pasmina i s genetskom predispozicijom (na primjer, labradori, ovčari, sv. Bernarde) posebno su osjetljivi na ovu opasnost. Ovaj je fenomen uglavnom uzrokovan aktivnošću životinja, premda i drugi čimbenici mogu izazvati patologije zglobova:

 • neprikladni klimatski uvjeti;
 • hipodinamija;
 • prehlade;
 • metabolički poremećaji;
 • nedostatak vitamina i minerala u prehrani;
 • autoimune bolesti itd..

Stride plus učinkovito se koristi i za prevenciju i za liječenje problema sa zglobovima, jer komponente koje su u njemu imaju pozitivan učinak na hrskavicu, vezivno i koštano tkivo:

 1. Hijaluronska kiselina glavna je komponenta sinovijalne tekućine. Hrskavici daje veću elastičnost, uslijed čega može podnijeti velika opterećenja. Uklanja upale i djeluje analgetski.
 2. Hondroitin sulfat povećava amortizirajuća svojstva hrskavice. Pokreće procese regeneracije zglobne kapsule hrskavice koja se nalazi na površini zglobova. Djeluje protuupalno i analgetski. Hondroitin djeluje kao "građevinski materijal" za koštano tkivo.
 3. Glukozamin povećava razinu GAG u tkivima zglobova. Te su tvari uključene u regeneraciju hrskavičnog tkiva. Također, glukozamin djeluje protuupalno i potiče proizvodnju hijaluronata, koji je glavna komponenta sinovijalne tekućine..
 4. MSM je izvor sumpora koji sudjeluje u stvaranju vezivnog tkiva. Djeluje kao glavna komponenta u sintezi kolagena.
 5. Mangan poboljšava apsorpciju hondroitina u tijelu, a također sudjeluje u metabolizmu lipida, osteogenezi, pospješuje rast koštanog i hrskavičnog tkiva.

Gimnastika za zglobove

Indikacije za uporabu

Pripravak sadrži komponente potrebne za brzo obnavljanje vezivnog i hrskavičnog tkiva. Osim toga, imaju analgetički učinak, ublažavaju upalu, s tim u vezi, Stride Plus se koristi za pse u slučaju liječenja takvih patologija mišićno-koštanog sustava:

 • s artritisom;
 • s osteoartritisom;
 • s hidratozom;
 • s osteohondrozo;
 • s artrozom;
 • s uganućima, modricama i drugim ozljedama;
 • s ankilozom;
 • s displazijom;
 • s reumatizmom;
 • s periartikularnim fibrositisom.

Vitaminski kompleks koristi se za životinje bilo koje dobi. Također je propisano za sprečavanje ovih patologija, posebno s visokim sklonošću njihovom izgledu (genetska predispozicija ili velika opterećenja). Hondroprotektor se također preporučuje za jačanje hrskavice uha kod štenaca.

Pas s velikim ušima

Ako utvrdite hromost, odbijanje životinje da hoda, smanjenje aktivnosti, odmah se obratite liječniku. Pravovremeni tretman omogućit će vam brzi oporavak. Stariji psi zahtijevaju posebnu pažnju.

Upute za korištenje

Primjena lijeka ovisi o svrsi - liječenju ili prevenciji. Bez obzira na pasminu, dob i težinu, sirup Stride plus za pse pomiješana sa hranom. Životinje ga konzumiraju bez problema.

Liječenje

Ako se kompleks vitamina koristi u ljekovite svrhe, treba se pridržavati preporučenih doza:

 1. Za štenad i male pse težine manje od 5 kg dovoljno je 2 ml sirupa.
 2. Za kućne ljubimce težine od 5 do 15 kg bit će potrebno 4 ml lijeka.
 3. Ako je težina životinje između 15 i 30 kg, trebate 8 ml lijeka.
 4. Za velike pse težine preko 30 kg treba uzeti 12 ml vitaminskog sirupa.

Pas sa zdjelom hrane

Potrebno je uzimati lijek najmanje 30 dana. Nadalje, ovisno o rezultatima liječenja, Stride plus se konzumira u istim dozama ili smanjuje za pola..

Da biste izmjerili količinu sirupa, trebate pritisnuti pumpu, uzimajući u obzir da se 1 ml lijeka istiskuje jednim pritiskom. Protresite bočicu prije upotrebe..

U uputama za uporabu ne postoje posebne upute u vezi s primjenom Stride plus-a s drugim lijekovima..

Prevencija

Ako se vitamin kompleks koristi za prevenciju bolesti zglobova, treba se pridržavati sljedećih doza:

 1. Za pse malih pasmina bit će potreban 1 ml sirupa ako njihova težina ne prelazi 5 kg.
 2. Za veće kućne ljubimce (težine 5-15 kg) treba dati 2 ml lijeka.
 3. Za životinje težine između 15 i 30 kg trebaju vam 4 ml vitaminskog kompleksa.
 4. Za kućne ljubimce težine preko 30 kg potrebno je 6 ml lijeka.

U profilaktičke svrhe preporučuje se upotreba Stride Plus za pse od 5. godine starosti. Za životinje sklone problemima zglobova, profilaksu treba započeti u dobi od 3 godine. Ugroženi su kućni ljubimci sljedećih pasmina:

 • pastirski psi;
 • retriveri;
 • St. Bernards;
 • labradori.

Sveti Bernard

Trajanje lijeka treba odrediti liječnik nakon pregleda..

Kontraindikacije i nuspojave

Kompleks sadrži minerale i tvari koje su prisutne u tijelu. Iz tog se razloga smatra sigurnim i nema kontraindikacija. Može se koristiti za kućne ljubimce različite dobi i zdravstvenog stanja. Ne koristiti samo u slučaju individualne netolerancije na komponente, ali je izuzetno rijetka..

Kad prvi put koristite sirup za životinju povećane osjetljivosti, treba promatrati reakciju tijela. U slučaju alergije, morate prestati koristiti lijek.

Nisu utvrđene nuspojave.

Cijena

Trošak Stride Plus za pse ovisi o količini bočice. Ispod su približne cijene lijeka (mogu se razlikovati ovisno o regiji, ljekarni):

 • za bočicu od 200 ml morat ćete platiti 2.100-2.500 rubalja;
 • boca od 500 ml koštat će 4600-5200 rubalja.

Recenzije vlasnika

Timur, vlasnik St. Bernarda:

“Moj je pas podvrgnut tri operacije i dijagnosticirana mu je displazija. Stride Plus uzimaju već dugo, pa mogu procijeniti njegovu učinkovitost. U početku sam se jako bojao dati ga psu, jer sam na Internetu pročitao da "sjeda" jetra. S tim u vezi posjetio je nekoliko veterinarskih klinika radi savjetovanja sa stručnjacima. Svi su liječnici rekli da u Stride plus nema komponenata opasnih za životinju. Lijek nam je pomogao (pas je postao puno bolji). Nisam pronašao nikakve nuspojave ili negativne posljedice ".

Veronica, ljubavnica rotvajlera:

“Kad sam iz skloništa uzeo štene rotvajlera, bio sam vrlo sretan, ali nakon 1,5 mjeseca primijetio sam da je moj ljubimac počeo trčati“ zečji trk ”. Da pojasnimo, pas je intenzivno treniran. Nismo prestali trenirati, ali po savjetu prijatelja veterinara počeli smo uzimati Stride Plus. Stanje psa se znatno popravilo. U dobi od 1,5 godine dijagnosticirana nam je displazija. Sada redovito uzimamo vitaminski kompleks i životinja se osjeća dobro, ali moramo ga piti cijeli život. Preporučujem svim životinjama s problematičnim zglobovima ".

Recenzije veterinara

Sergey, veterinar s 8 godina iskustva:

“Preporučujem upotrebu Stride Plus-a ne samo za liječenje, već i za prevenciju, posebno za pse koji prolaze stalni trening. Glavna razlika između lijeka i domaćih hondroprotektora je ta što sadrži hijaluronsku kiselinu. Sudjeluje u sintezi sinovijalne tekućine koja sprječava trenje i trošenje zglobova tijekom kretanja. Iako je cijena kompleksa viša u usporedbi s domaćim lijekovima, u potpunosti se opravdava ".

Victoria, veterinar:

“U više sam navrata susretao kritike o opasnosti Stride Plus-a za tijelo životinje. Iznenađujuće, obično ih napišu ljudi koji nisu koristili drogu. Zapravo, u sastavu nema tvari koje bi imale negativan učinak na jetru, gastrointestinalni trakt ili druge organe. Proizvod je siguran i može se koristiti za odrasle i štenad. ".

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako