45 Psi spašeni u kansasu

Djelatnici Američkog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama pokrivali su podzemnu mrežu borbe pasa. Svi psi prebačeni u sklonište.

U Kansasu je Američko društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama (ASPCA), zajedno s Kansasovim istražnim uredom, zatvorilo ilegalnu mrežu za borbu protiv pasa.

Zaposlenici su uspjeli spasiti 45 pasa u prljavim kavezima. Među njima je bilo i štenaca. Polovica pasa bila je okovana lancima na ulici. Druga polovica bila je zaključana u maloj sobi. Držani su u lošim uvjetima. Sve su životinje patile od gladi i žeđi, jer nisu imale hrane ni vode. Mnogi psi su imali ugrizne rane i ožiljke, jer su bili prisiljeni boriti se s drugim psima do ozbiljnih ozljeda, a ponekad čak i do smrti. Umjesto ubijenih vojnika pripremljena je smjena mladih štenaca.

U Kansasu je pronađeno 45 pasa koje je spasilo osoblje ASPCA

Zagovornici životinja kažu da ako je životinja ostala živa nakon borbe, mogla se nadati samo vlastitoj snazi ​​i sreći da preživi, ​​jer joj nije pružena veterinarska pomoć.

Prema direktoru ASPCA Joelu Lopezu, u tučnjavi pasa sve se vrti oko novca. Nitko nije zainteresiran za same životinje. Podzemna mreža borbe pasa uspjela se zatvoriti nakon što su aktivisti za životinje pronašli psa s ozbiljnim ozljedama koje su ostale nakon borbi. Ubrzo je otkrivena zgrada u kojoj su se odvijale borbe pasa i sami psi..

Psi su držani u lošim uvjetima

Sve pronađene životinje prebačene su u sklonište čije je mjesto i dalje tajno. Trenutno su u ovom slučaju privedena samo dva osumnjičenika..

Psi su jako uplašeni i pod stresom. Radnici skloništa potrudit će se vratiti svoju psihu. Štenad ima najviše šansi pronaći novi dom. Nisu mogli sudjelovati u bitkama, pa je njihovo psihološko zdravlje normalno. Međutim, radnici skloništa nadaju se da će svi psi pronaći brižne i voljene vlasnike..

Psi su držani u lošim uvjetima

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako