Artroglikan za pse

Arthroglikan za pse koristi se za normalizaciju tkiva hrskavice, kostiju i zglobova. Najčešće vlasnici razmišljaju o kupnji proizvoda samo kada životinja već pati od artritisa. No, hoće li dodatak pomoći ako se bolest već razvila ili je bolje koristiti je za prevenciju?

Shematski prikaz zglobova psa

Unatoč činjenici da upute za uporabu Arthroglycan-a za pse govore o obnavljanju hrskavičnog tkiva, službena medicinska istraživanja to ne potvrđuju. Zbog toga je Artroglycan registriran kao dodatak hrani, a ne kao lijek. Redovito dodavanje tableta u hranu ublažit će bol i omogućiti životinji da se slobodno kreće.

Bol u zglobovima mogu doživjeti sve pasmine, ali najčešće se susreću uvjeti boli:

 • Njemačke doge;
 • labradori;
 • mastifi;
 • rotvajleri;
 • njemački ovčari.

Budući da lijek ima određene nuspojave, ne preporučuje se davanje u profilaktičke svrhe. Liječenje je neophodno tek nakon što pas počne:

 • stalno lizati zglobove;
 • cvili i cvili prije nego što se popneš stepenicama;
 • odustati od hodanja ujutro i po hladnom vremenu;
 • zacvili na dodir vlasnika.

Tek nakon pojave ovih simptoma i savjetovanja s veterinarom dopušteno je dopunjavanje.

Upute za uporabu, obrazac za puštanje

Lijek je dostupan u obliku tableta. Cijena Artroglycan-a za pse za 300 tableta je 1900-2000 rubalja, za 30 tableta - 250-300 rubalja.

Artroglikan za pse

Budući da lijek nije registriran kao lijek, već kao dodatak hrani, dopušteno ga je dodavati u prehranu štenaca, trudnih kuja i dojilja. Kada je izložen nepovoljnim čimbenicima ili neuravnoteženoj prehrani, dopuštena je privremena primjena dodatka (ne više od tri tjedna) bez prethodne manifestacije bolnih simptoma.

U ljekovite svrhe potrebno je dati:

 • pola tablete dnevno za štenad mlađe od godinu dana;
 • 1 tableta na 10 kg tjelesne težine dnevno za pse težine 10-30 kg;
 • 2 tablete 2 puta dnevno za pse teže više od 40 kg.

Pažnja! Ako kućni ljubimac teži 50 kg, tada ne smijete davati 5 tableta (na temelju formule 1 kapsula / 10 kg težine), već samo 4 tablete dnevno. Inače, može se razviti predoziranje..

Kontinuirani prijem (prema doziranju i shemi koju izračunava veterinar) omogućit će:

 • vratiti površinski oštećena područja hrskavice;
 • usporiti napredovanje bolesti zglobova;
 • ubrzati proces oporavka zgloba nakon operacije;
 • izbjegavati operaciju dijagnosticirane displazije kuka;
 • eliminirati bolne senzacije prilikom hodanja.

Studije pokazuju da će se prve promjene u ponašanju kućnih ljubimaca pojaviti otprilike 6-8 tjedana nakon početka liječenja. Točno razdoblje liječenja izračunava veterinar na temelju simptoma i dinamike poboljšanja stanja životinje.

Veterinar liječi beagle šapu

Maksimalno trajanje terapije je 3 mjeseca, nakon čega se pravi pauza od 2-3 tjedna i liječenje se ponovno nastavlja. Zbog činjenice da niti jedan lijek ne može izgraditi već istrošenu hrskavicu, psi kojima je već dijagnosticirana artroza morat će do kraja života davati tablete. Također je važno znati da će se, ako se zaustavi tijek terapije, nakon 5-6 mjeseci degenerativni procesi i bol nastaviti..

Mehanizam djelovanja

Glavni aktivni sastojci dodatka su glukozamin (100 mg) i hondroitin (200 mg). To su prirodni sastojci koji čine tkivo hrskavice. Artritična bol nastaje kada se kosti trljaju jedna o drugu. Hondroitin blokira enzime koji uništavaju hrskavicu u zglobovima. Glukozamin također jača postojeću hrskavicu. Unatoč činjenici da se gornje dvije komponente nalaze u velikim količinama u hrani, mnogi psi (posebno oni koji jedu umjetnu hranu niske kvalitete) pate od nedostatka.

Savjet! Ako se čini da je cijena previsoka, tada u preventivne svrhe možete životinji dati veliku količinu prirodne hrskavice..

Potpuno zdravo tijelo može samostalno sintetizirati dovoljnu količinu glukozamina, ograničavajući tako trošenje hrskavice. Međutim, zajedno s povećanjem dobi kućnog ljubimca, proizvodnja korisnih elemenata se smanjuje. Stoga psa morate podržavati dodacima za hranu. Nažalost, ne postoje službene studije koje potvrđuju učinak lijeka. Ali stvarne recenzije o Artroglikanu za pse dokazuju da je zdravlje životinje značajno poboljšano..

Pas trči na plaži

Uz hondroitin i glukozamin, lijek sadrži i selenometionin (50 mg), te malu količinu kalcija i vitamina E (10-20 mg). Dodatne komponente dizajnirane su za poboljšanje apsorpcije glavnih aktivnih sastojaka. Kalcij jača kosti, što je važno i za starije životinje. Selenometionin je aminokiselina koja sadrži selen, važan nutrijent za koji je klinički dokazano da povećava stopu apsorpcije Hodroitina i Glukozamina za 20 posto.

Sam selenometionin također je koristan za tijelo, jer podržava nekoliko važnih fizioloških funkcija. Stalni unos artroglikana omogućit će:

 • održavati elastičnost tkiva;
 • ubrzati apsorpciju masnih kiselina;
 • usporiti proces starenja u tijelu.

Bilješka! Proces starenja psa započinje oksidativnim stresom. Ovaj se izraz odnosi na aktivno stvaranje slobodnih radikala pod utjecajem prirodnih metaboličkih procesa. Toksini koji ulaze u tijelo životinje iz okoline ili zajedno s nekvalitetnom hranom mogu ubrzati uništavanje zdravih stanica. Stoga je, zajedno s hondroprotektorom, ljubimcu potrebno dati uravnoteženu prehranu..

Vitamin E pomaže u usporavanju uništavanja zdravih stanica. Također, proizvođač dodatka za hranu kaže da redovita upotreba tableta neće samo pomoći u suočavanju s bolovima u zglobovima, već će dovesti i do poboljšanja rada jetre i srca..

Kontraindikacije i nuspojave

Dodatak se može kupiti bez recepta veterinara, pa vlasnici kućnih ljubimaca ponekad prekomjerno koriste drogu. Budući da su glavne komponente potpuno prirodne, nema kontraindikacija za uporabu (osim pojedinačne netolerancije i alergijskih reakcija).

Nuspojave su također izuzetno rijetke. Čak i kod predoziranja, nema smrtne prijetnje zdravlju ljubimca. Ova svojstva čine Artroglycan najsigurnijim liječenjem artritisa i artroze kod životinja. Međutim, u rijetkim slučajevima može se pojaviti:

 • nesanica;
 • stalni umor;
 • pretjerana žeđ;
 • često mokrenje;
 • osip (ako se javi alergijska reakcija).

Također je vrijedno napomenuti da životinje s dijabetesom mogu slabo podnijeti dodatak..

Prave kritike

Polina, 32 godine:

“Počeo sam primjećivati ​​da je Jesse počeo šepati. U veterinarskoj klinici snimljeni su rendgenski snimci, ali nisu pronađene modrice, prijelomi ili pukotine. Liječnik je rekao da se zbog dobi (kućni ljubimac već ima 14 godina) razvijaju bolesti zglobova. Savjetuje se davanje Artroglycan-a. Svidjelo mi se što u sastavu nema sintetike. U prvih nekoliko tjedana nije primijećeno poboljšanje. Ali nakon 1,5 mjeseca pas je počeo voljnije ići u šetnju. Stoga mogu preporučiti lijek ".

Grigory, 39 godina:

“Kupio sam Artroglycan po savjetu ljekarnika u veterinarskoj ljekarni. Imam mastifa koji je težak gotovo 60 kilograma! Stoga je već u dobi od 4 godine počeo imati problema sa zglobovima. Jako sam se bojala da će pas jednostavno "pasti", jer šape možda neće podnijeti takvu težinu. Odlučio sam provesti preventivni tretman. Bilo je alarmantno što u kutiji nije bilo uputa, iako je cijena lijeka bila gotovo 2000 rubalja. Na samom kartonu postojale su samo opće smjernice. Davao je 2 tablete ujutro i navečer. Najvažnije je da je nakon mjesec dana pas počeo normalno trčati, prestao lizati zglobove. Dakle, lijek je učinkovit, štoviše, od ruskog proizvođača ".

Martha, 27 godina:

“Uzeo sam dvorišnog psića da čuva daću, ali nisam primijetio da ima problema sa šapom. Kao rezultat, pas je već sa 8 mjeseci prestao hodati. Veterinar je rekao da je možda došlo do iščašenja zgloba i sada je potrebno obnoviti tkivo hrskavice. Budući da se mladim štenadima ne može dati većina lijekova, propisali smo nam Artroglikan. Tablete su skupe (s obzirom na to da ih trebate piti tri mjeseca), ali učinak zaista postoji ".

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako