Akvarijska štuka i uvjeti njezinog držanja

Karapaka štuka popularni je stanovnik akvarijaSada je postalo vrlo popularno imati akvarije s različitim ribama kod kuće. Netko voli gupije jer ih je vrlo lako držati, dok drugi u svom akvariju drže prave grabežljive ribe. Predatore je puno zanimljivije gledati. U akvariju ima puno grabežljivih riba. Ovaj članak opisat će jednog od predstavnika predatorskog svijeta hobija u akvariju - ovo je štuka u akvarijskoj ljusci.

Karapake štuka u divljini

U prirodi postoji oko sedam vrsta oklopljenih štuka..

Žive uglavnom u rijekama Sjeverne Amerike i Kube. To je slatkovodna riba koja preferira svježe ili malo slano stanište. Ovo je vrlo drevna vrsta ribe, stara više od dvjesto milijuna godina..

Duljina tijela ove ribe u divljini može doseći tri metra, a težina joj je sto trideset kilograma. Tijelo im je prekriveno debelim ljuskama, koje služi kao oklop, štiteći ih od oštećenja. Riba ima dugu čeljust i vrlo oštre zube..

Meso školjke školjke nije osobito vrijedno, preferira se lov zbog sportskih interesaTe su štuke vrlo opasne, a postoje čak i slučajevi napada na ljude..

Meso ove ribe nema neki poseban okus, pa nije baš popularno među ribolovcima. Jako su zainteresirani za sportske ribolovce koji ga sanjaju uloviti zbog tako velike veličine..

Životni vijek štuke školjke u divljini je do dvadeset godina.

Akvarijska ljuska štuka

Mnoge vrste riba prilagođene su akvarijima. Karapakove štuke također uspijevaju u akvariju. Samo trebate pažljivo odaberite susjede za ovog grabežljivca.

Ove ribe trebaju puno prostora, pogotovo kad odrastu. Što je veći kapacitet akvarija, to će više riba rasti..

Postoji nekoliko vrsta akvarijskih štuka:

  • Standardna sorta akvarijske štuke je obična štuka. Jedna takva riba treba najmanje sto šezdeset litara vode u akvariju. Voda treba biti temperature do dvadeset Celzijevih stupnjeva, jer ako je temperatura ispod ovog pokazatelja, riba može uginuti. Maksimalna veličina akvarijskih riba je pedeset centimetara duljine.
  • Štuka školjkaša treba puno vode da bi se osjećala dobroSarganoshchuk. Živorodne vrste. Naraste do petnaest centimetara duljine. Za jednu će ribu trebati sto pedeset litara vode. Prisutnost gustih algi u akvariju je imperativ. Voda mora biti malo zasoljena, jer ove ribe vole više slane vode. Najbolje je držati ih 2-3 ribe u jednom akvariju. Te se ribe hrane crvima, crvima i velikom hranom.
  • I konačno, štuka od školjke. Ova štuka može narasti do četrdeset centimetara duljine. Sve ovisi o količini vode u kojoj živi.

Opis štuke školjke

Prekrasne duge ribe s crnim mrljama na tijelu.

Ovo je prilično nepretenciozna riba koja se drži. Pliva u gornjim slojevima vode, pa je za nju bolje odabrati susjede, uzimajući u obzir ovu činjenicu. Najbolje od svega je što će se s njom slagati ribe veće od nje i one koje vole plivati ​​dnom. Najbolje je, ako je moguće, držati ih u odvojenom akvariju za najviše dvije jedinke. Zbog činjenice da oklopljena štuka prilično agresivna riba s njom se malo ljudi slaže u istom prostoru. Pojest će sve ribe manje od nje i slabe jedinke čak i veće od sebe.

Temperatura vode u akvariju trebala bi biti do dvadeset Celzijevih stupnjeva. Oklopne štuke, za razliku od viviparnih, ne trebaju alge u akvariju. Dekoracije moraju biti dobro učvršćene kako ih ribe ne bi pokvarile.

Za ovu ribu morate pažljivo odabrati susjede.U akvariju morate stvoriti malo kretanje vode, jer su štuke riječne ribe.

Zbog činjenice da ova riba pliva u gornjim slojevima vode akvarij, akvarij mora biti zatvoren. Pogotovo kad riba raste, pokušaji iskakanja iz vode bit će prilično česti..

Obično se ribe u akvariju ponašaju prilično mirno. Plivat će aktivno samo u lovu.

Hrana

Oklopne štuke, poput ostalih grabežljivih riba, hrane se sljedećom hranom:

  • sjeckana riba;
  • mali komadi mesa;
  • glistica za pecanje;
  • gliste;
  • dafnija;
  • Kiklop;
  • velika hrana za grabežljivce.

Pripitomljavanje divlje štuke

Najbolje je loviti male štuke za daljnje držanje u akvariju ljeti, jer temperaturna razlika u rijeci i akvariju može dovesti do uginuća ribe.

Prije ponovne sadnje ribe u akvarij, vodu iz akvarija morate dodati u vodu u kojoj se nalazi ulovljena riba, kako bi se ona postupno prilagođavala novim uvjetima. Tijekom dva sata dodajte vodu malo po malo. Za pristup kisiku neophodno je spojiti kompresor na posudu s štukom.

Unatoč agresivnoj prirodi, ova je riba izvrsna za držanje u akvariju.Ribu trebate mirno prebaciti u akvarij kako se ne bi uplašila. Nakon nekoliko dana, kada se riba navikne na svoj novi dom, možete joj dati malo hrane. Kod kuće ove ribe odrastaju dovoljno brzo.

Glavna stvar kod držanja ove ribe je velika količina vode i pravilno odabrani susjedi. Najbolje je držati ih u zasebnom spremniku i tada nitko od stanovnika akvarija neće patiti od njegove agresivne prirode..

Oklopna štuka prilično je zanimljiva i fascinantna akvarijska riba. Zanimljivo ju je promatrati. Uz pravilnu njegu i uvjete držanja, kao i uravnoteženu hranu, ova će riba dvadeset godina oduševljavati svog vlasnika. Ovo je dovoljno dugo razdoblje za akvarijske ribe..

Ne bojte se zadržati grabežljivca. Unatoč agresivnoj naravi, mogu postati pravi ukras svakog akvarija..

Dijelite na društvenim mrežama:
Izgleda ovako